Varför Hoppar Hundar På Dig När Du Kramar Din Partner

Hundar är bäst. De kommer att göra vad som helst för dig och skydda dig på bekostnad av sina egna liv om behovet uppstår. Men när du är i ett förhållande är det en helt annan historia. De blir ofta alltför skyddande och territoriella och försöker hävda din kärlek över din partners kärlek. Ett tydligt tecken på detta är att hunden hoppar på dig när du kramar din partner. Men var kommer detta beteende ifrån och vad betyder det?

Hundarna som hoppar på dig är faktiskt ganska lätta att förklara. Även om vi kanske tycker att kramning är trevligt för hundar, anser de flesta hundar inte att det är ett naturligt eller till och med roligt beteende. Medan det för oss är lugnande och ett tecken på intimitet, för hundar är det när någon svävar över dig och sveper hela kroppen med all sin vikt. Tycker du att det är romantiskt eller hotande? Ja, det är också dåligt för hundar. Och det är därför kramar inte är ett naturligt sätt för hundar att visa tillgivenhet.

Så föreställ dig att din betydande andra kramar dig, och din hund tittar på dig. Nu tänker den här hunden: ”någon kväver chefen till döds!”Och kom ihåg att chefen är den enda personen i hela världen som vet var alla de mest utsökta boi-behandlarna är. Det finns bara ett möjligt svar på detta: rädda mannen!

En annan anledning kan uppstå när din hund redan har insett att kramar inte dödar människor. Då kan din hund bara komma till den punkt där han eller hon vill ha uppmärksamhet – och om du kramar någon betyder det att personen får all uppmärksamhet. Vid denna tidpunkt kan det bara sluta med en trevägs kram, eller din betydande annan måste vänta på sin tur, eftersom hunden först får alla repor bakom örat.

Så hur hanterar du det? Det bästa sättet att hantera oönskat beteende är att ignorera det. Varje svar kan tolkas som en belöning, vilket innebär att det i framtiden bara kommer att hända oftare. Och medan det är inget annat än himmelsk lycka att bli peltad av hundar, kanske inte alla människor gillar att din hundvän går direkt till andra basen.

Så kort sagt: Kom ihåg var hundar som avbryter kramar kommer ifrån och försök att ignorera dem när de reagerar på det. Förr eller senare kommer de att sluta på egen hand, och så småningom kommer du att ha en vacker hund som låter dig krama alla människor du vill utan att försöka delta i denna åtgärd. Och låt oss vara ärliga, så snart ditt datum går ut genom dörren, kommer du fortfarande tillbaka och kramar med din hund!

Raketnica Blog