Varför Använder Alla Virtuella Assistenter Kvinnliga Röster?

De flesta av oss använder virtuella assistenter i iPhones, GPS-navigatörer och andra pratande enheter nästan varje dag. Vi frågar hur vädret kommer att se ut, vilken tid är det, vad är 4 kg 4, Hur man kommer dit och så vidare. Men vi frågar oss aldrig varför de allra flesta svaren vi får uttalas med en kvinnlig röst.

Vissa forskare hävdar att det är mycket lättare att hitta en kvinnlig röst som alla gillar än att modulera en manlig. Det är förknippat med moderns röst, så de flesta tenderar att reagera positivt på det.

Föregångarna till virtuella assistenter, som sändare och sekreterare, var mestadels kvinnor. Tillbaka på 40-talet kallade piloterna från det amerikanska flygvapnet ”kärleksfullt” flygplanets varningssystem ”Bitchy Betty” för den speciella intonationen av en mekanisk röst. I slutet av 20-talet, när röstsystem bytte från flygplan till bilar, började tillverkarna få klagomål om den inbyggda GPS-navigatorn som talade i en kvinnlig röst. De ville inte” lyssna på en kvinna ” och berätta för dem vad de skulle göra. Dessutom är det uppenbart att dessa klagomål kom från arga män.

Automatiska röstlarmsystem och talande robotar är alla designade och skapade av människor, vilket innebär att deras lutningar, sociala fördomar omedelbart bildade grunden för utvecklingsprocessen. Ur psykologisk synvinkel är en person helt enkelt mer benägen för kvinnliga röster. En studie som publicerades 2014 säger att fostret i det intrauterina skedet reagerar på båda föräldrarnas röster, och den nyfödda föredrar redan moderns röst snarare än fadern. En annan studie som genomfördes 2010 visade att män oftast föredrar att höra en kvinnlig röst, även om de inte gillar att erkänna det. Kvinnor, å andra sidan, ja, de föredrar också en kvinnlig röst, så det är en win-win!

Idag hör vi automatiska röster överallt, från våra hörlurar och bärbara datorer till våra hem och till och med smarta kylskåp. I grund och botten, om han har en talare, finns det ett sätt att få honom att tala med en mjuk, lugnande kvinnlig röst.

Ta till exempel Karen Jacobsen. Hon är känd för att ge sin vackra röst till ”Australian Karen”. Hon har till och med sin egen personliga webbplats och wiki-sida.

Carolyn Hopkins röst meddelar passagerare på tågstationer och på flygplatsen i New York. Vad skulle folk göra utan hennes instruktioner?

De av er som har en Windows-enhet har förmodligen hört talas om Cortana. Personligen har jag aldrig behövt hennes hjälp, men det är trevligt att veta att vi kan lita på henne. Åh, och hon talar i Jen Taylors röst.

Susan Bennett är kanske den mest kända rösten i världen. Ja, det här är SIRI-din virtuella assistent utvecklad av Apple. Varje dag hjälper hon miljontals iPhone-och iPad-ägare att hitta närmaste livsmedelsbutik.

Ingenjörer har modulerat många manliga, kvinnliga och till och med könsneutrala Röster För alla typer av enheter och onlinetjänster, men det verkar som att ingenting kan jämföras med en riktig persons röst. Eller åtminstone inte än. Några fler masskarantäner som detta, och samhället kommer att börja smula på jakt efter någon att prata med. Och AI kommer alltid att vara redo att lyssna på vårt mumlande.

Raketnica Blog