Vad Är Ett Klubbhus Och Varför Talas Det Så Mycket Om Det?

Under de senaste dagarna har alla och deras hamstrar aktivt diskuterat denna konstiga app som heter The Clubhouse. Den här tjänsten är ett nytt socialt nätverk, men du kan inte bara logga in på den som någon gudförgiven Facebook eller TikTok. Du måste ha någon inuti för att få inbjudan. Men för att förklara varför du behöver den här appen och varför den upplever en verklig ökning i popularitet, låt oss börja från början.

Vad är ett klubbhus?

Klubbhuset handlar om röstchattar, eller, som appen kallar dem, ”rum”. Här kan deltagarna kommunicera med varandra om vissa ämnen med endast ljudmeddelanden. Det betyder inga memes, inga roliga videor och inga textmeddelanden. Formatet liknar något podcaster eller onlinekonferenser. Clubhouse-appen öppnade sina virtuella dörrar i februari 2020, men förblev praktiskt taget osynlig under ett helt år.

Vilka är dess funktioner?

En av de två huvudfunktionerna i applikationen är ”rum” med röstmeddelanden som försvinner efter ett tag, oavsett om du ”läser” du är dem eller inte. Användare kan välja något ” rum ” enligt deras intressen: sport, livsstil, konst, underhållning, politik, ekonomi och många andra områden. Men en annan funktion som gör alla galna är kommunikation med kändisar som Drake, Jared Leto, Ashton Kutcher, Chris Rock, Oprah och många andra. Bara nå ut och röra stjärnorna!

Hur registrerar jag mig i det?

Hittills kan bara Apple-användare använda appen, men utvecklare arbetar med en Android-version när vi talar. Men att ha en lämplig enhet ger dig inte automatisk åtkomst till klubben. Du kan registrera dig online endast genom inbjudan i form av en länk. Endast registrerade användare kan bjuda in dig till klubben. Och eftersom många anser att appen är en stängd klubb för eliten, är medlemmarna ganska ovilliga att dela ut inbjudningar. Istället började vissa deltagare sälja dem. Du kan också komma i en virtuell kö för att komma in, eller kontakta Twitter-eller Reddit-användare för att få en gratis inbjudan.

Varför nu?

Trots att klubbhuset har funnits i nästan ett år väckte tjänsten allmänhetens uppmärksamhet först i februari 2021, delvis tack vare en intervju med Elon Musk specifikt för klubbhuset. Sedan knackade Mark Zuckerberg på dörren och orsakade ännu mer spänning bland människor om tjänsten. Sedan dess har många entreprenörer, politiker och Hollywood-kändisar också gått med i VIP-klubben.

Varför behöver du oroa dig för att komma in?

Det finns ingen censur i klubbhuset, vilket gör det möjligt för användare att kommunicera om något ämne. Ett annat stort plus är möjligheten att lyssna på kända personer som delar sina tankar från branschen. Om du har tur kan de till och med svara på din fråga! Klubbens största fördel är dock att det är en plattform för diskussioner och kommunikation, där alla fritt kan dela sina åsikter.

Raketnica Blog