Vad 7 Populära Spelgenrer Gör För Din Hjärna

En modern tonåring kommer att spela i cirka 10 000 timmar när han når vuxen ålder. Barn spenderar lika mycket tid i mitten och gymnasiet. Det är mycket tid, det är vad vi säger.

Enligt vissa kunniga människor bildas ungdomshjärnan under påverkan av minnesvärda intryck och repetitiva handlingar. Det betyder att alla de spel som du spelade som barn faktiskt bildade ditt tonårssinne. Och beroende på genre får du olika resultat.

1. Skytte spel

Du finslipa dina reaktionsförmåga och hand-öga-koordination genom att skjuta på fiender och mål. Vissa tror att skyttar gör blodtörstiga mördare ur dig, men det här är dinosaurier vars åsikter är lika föråldrade som raseri memes. Om ditt barn gillar skyttar värderar han noggrannhet och lagarbete mer än en boor.

2. Strategispel

Strategiska och taktiska spel påverkar områden i hjärnan i samband med logiskt tänkande och händelseplanering. Det betyder att inget dåligt kommer att hända med dem som gillar att spela XCOM eller Warcraft, eftersom de kommer att vara redo för alla möjliga alternativ.

3. Sport, racing och fightingspel

Forskare kallar dem värdelösa, eftersom de färdigheter som utvecklas när de spelar dessa spel inte på något sätt är tillämpliga i verkligheten. Men vad händer om vi säger att spela dessa spel professionellt kan göra dig till en rik man? Ja, de kanske inte har några ”riktiga” fördelar än att förbättra kritiskt tänkande, men om du kan få betalt för att spela dem, är det inte detsamma som att bli en idrottsman?

4. Casual games

Även tanklösa tidsdödare har sin egen nisch. Något som Fall Guys, till exempel, hjälper dig inte att utveckla några användbara färdigheter alls, men bara att ta tag i den här kronan får dig en söt dos dopamin, vilket är mer än ett jobb i en monter någonsin kan ge dig. Att ta pauser är mycket viktigt!.

5. Actionäventyr

Escapism är inte alltid det bästa svaret, men du kan inte ge upp det bara för att ditt liv går bra. Människor dyker in i äventyr av många anledningar: tristess, forskning, prova något nytt, etc. Ett av de mest underbara spelen i denna generation måste vara Minecraft. Det här är en plats där alla kan uttrycka sitt kreativa tänkande genom att bygga monument, städer och till och med länder. Säg att det inte är värt ansträngningen, och du kan lika gärna spotta inför varje konstnär som någonsin funnits.

6. Pedagogiska spel

Det finns ett brett utbud av pedagogiska spel för olika åldrar, och som namnet antyder används de för att lära människor olika ämnen, från matematik och grammatik till astronomi och fysik! Men de verkliga fördelarna med dessa spel kan endast uppnås om du betalar tillräckligt med tid och uppmärksamhet åt ämnet. Just nu är de mer som extra arbete som förstör det roliga, så håll dem borta från varandra om möjligt.

7. Virtuella verklighetsspel

Idag är tekniken tillräckligt avancerad för att simulera verkligheten. Det är inte perfekt – långt ifrån det – men det har redan funnits fall där människor har mött sin största rädsla i virtuell verklighet och visat sig vara mycket starkare. Vissa VR-spel kan hjälpa människor att hantera rädslan för höjder, spindlar, djup etc. medan andra kan ge dig en svettig träning. Detta är ett otroligt terapeutiskt verktyg som inte bör förbises.

Raketnica Blog