Topp 8 Uppfinningar Från Förra Seklet Som Inte Kunde Förändra Situationen Till Det Bättre

Historien är full av uppfinningar som skulle förändra världen. Det enda problemet är att de flesta dör ut före prototypstadiet. Det är oerhört svårt för uppfinnare att förutse samhällets behov, särskilt med tanke på den tidsperiod vi lever i. Det är absolut omöjligt att förutsäga hur världen kommer att förändras och vilka uppfinningar som kommer att vara av stor betydelse, så folk började komma med alla slags prylar och tekniker för att se vad som skulle förbli. Alla efterföljande doohickies och whatchamacallits skulle vara mer än skivat bröd, men i slutändan kommer vi inte ens ihåg att de fanns.

1) filmer i dagsljus

På 1910-talet trodde vissa människor att en fullt upplyst biograf skulle bli en ny vurm i Amerika eftersom mörka platser tydligen var för skrämmande för kvinnor och barn. Konceptet började ursprungligen och” dagsljusfilmer ” blev en trend över hela landet. Men till slut fick vi ännu mörkare platser, mycket mörkare filmer och 4D-filmer! Jag kan faktiskt inte säga vilket som är värre.

2) elektrifierat vatten

I början av 1900-talet betraktades ”elektrifierat vatten” som tanken på ett stort sinne. Det antogs att en bra elektrisk skaka av vanligt vatten skulle ge det alla möjliga nya underbara egenskaper. Tillbaka 1904 använde människor elektrifierat vatten inte bara för sterilisering och rengöring av kläder utan tvål utan också för att dricka och vattna växter. Men det här är nonsens. 1920 föreslog en läkare att doppa händerna i elektrifierat vatten för att bli av med en baksmälla! Baksmälla, Korall! Jag hoppas att jag inte behöver berätta det här, men elektrifierat vatten hjälper inte, och det är inte sterilt.

3) Fiskes läsmaskin

Konteramiral Bradley Fiske uppfann många coola knep som kan förklara varför folk trodde att hans läsmaskin skulle bli en stor framgång. Så här fungerade det: böcker trycktes på små sidor i små bokstäver, och läsarna använde förstoringsglas för att njuta av historien. Denna uppfinning skulle göra tryckprocessen billigare, böcker skulle hålla längre, de skulle vara lättare att bära och lagra etc. Hittills låter allt bra, så vad gick fel? Kort sagt, det handlar om pengar. Papper är trots allt ett stort företag. Kanske att använda ett förstoringsglas i några timmar varje dag var den sista spiken i kistlocket.

4) Undervattensrör

En ubåt med ett fallande rör betraktades en gång som framtiden för undervattensfotografering. Uppfanns av Charles Williamson 1911, var denna enhet avsedd för skattjakt. Han ändrade senare låten till ” det är ett ovanligt sätt att se havet.”Och jag måste säga att det ser roligt ut på papper; men med uppfinningen av små vattentäta kameror 1940 sjönk röret till botten.

5) ekrar för bilar

Däck med luft? Usch, usch, äckligt! Vad är klockan 1899? Det var vad ingenjörer tänkte 1905. De försökte skapa komplexa hjul med ekrar för att göra bilens rörelse mjukare. År 1914 föreslog” Popular Mechanics ” att detta nya hjul skulle skicka pneumatiska däck till det förflutna, men av någon anledning hände det inte. Ändå lever den här tanken fortfarande, men främst i militära projekt och vissa cyklar. 

6) Heliomotor

Det tidiga 1900-talet var en tid med stora sinnen, varav en var Dr.William Culver. Heliomotorn var hans största uppfinning, avsedd att nå alla hem i USA och kanske till och med runt om i världen. Hmm, jag ser inga Heliomotorer i mitt hus, eller hur? Ja, det var en av dessa erbjudanden som ”solen är varm, och värme betyder fri energi.”Tanken att använda speglar för att fokusera solens strålar var bra, men för att denna teknik ska vara effektiv behöver du superledande material, som vi inte ens har 2020.

7) flygande bilar

Vi vet att flygande bilar är en riktig sak, men de kommer inte att förändra världen när som helst snart. Vill du veta varför? Eftersom manövrering i tre dimensioner är mycket svårare än i 2D. och när vi tittar på den förödande statistiken över bilolyckor blir det tydligt att våra sinnen inte är redo för övergången till 3D. men kanske i framtiden kommer ett mer avancerat system för artificiell intelligens att ta över detta ansvar, och vi kommer att få flygande motorvägar, som i filmerna. BRB, jag ska granska det femte elementet!

8) Google Glass

Detta är framtiden för mobil teknik! Så kallade media Google Glass. Du kan titta på memes medan du joggar eller sitter i ett tråkigt möte. Vad är inte att älska? Tja, om någon annan än Google var ansvarig för den här produkten skulle folk inte bli så besvikna. Som med de andra uppfinningarna på denna lista hade Google Glass ett bra koncept som oundvikligen skulle förbättras under de kommande decennierna, men utförandet var extremt dåligt. Låt oss vänta ytterligare 20 år och se vad mediejätten kommer på.

Raketnica Blog