Topp 7 Skräckfilmer Som Verkar För Verkliga

Realism och skräckfilmer går vanligtvis inte hand i hand, men när de gör det kan de skapa några av de mest skrämmande, viscerala ögonblicken som kan lämna dig ärrad för livet. Det bevisar bara att du inte behöver helvetiska demoner eller blodtörstiga utomjordingar för att göra en läskig skräckfilm.

Här är några av de mest chillande exemplen på skräckfilmer som verkar för verkliga.

1. Psycho (1960)

Allt började här, i huvudet på en sjuk man som heter Norman Bates-en psyko. Effekten av denna film på skräckgenren är svår att överskatta, och till denna dag är det en av de mest spännande berättelserna om seriemördare. Perspektivet på den delade personligheten lyfte fram filmen ännu mer. Bates är en slags kollektiv bild av många mördare från den verkliga världen, inklusive Ed Gein, som älskade sin mamma så mycket att han sydde en kostym ur huden på sina offer för att se mer ut som henne. Helt löjligt!

2. Lyssna (1999)

Hur många gånger har du befunnit dig i en besvärlig situation där du auditionerar för din framtida fru och du tror att du äntligen har hittat dina drömmars konkubin, bara för att inse att du just har undertecknat din egen dödsdom? Det här är ganska mycket handlingen av Takashi Miikes psykologiska skräckfilm”Audition”. När din nya framtida fru börjar tortera människor och skära av sina kroppsdelar, kanske du bör överväga att få skilsmässa så snart som möjligt medan du fortfarande har alla fingrar och lemmar. Rättvis varning: att lyssna kan vara för realistiskt i sig, så se till att du kan Mage sådan skräck.

3. Lidande (1990)

Bland det oändliga havet av demoner, varulvclowner från yttre rymden och andra avskyvärda varelser skapade av Stephen Kings sjuka fantasi finns det många böcker som ägnas åt vanliga mänskliga psykoser. I filmen Misery från 1990 spelar Kathy Bates en galen fan som inte tar Nej för ett svar när hon äntligen kidnappar sin favoritförfattare. Allt hon vill är att de ska vara tillsammans för alltid. Frågar jag verkligen så mycket? Ett brutet ben eller två kommer inte att göra stor skillnad.

4. Jaws (1975)

Jag kan redan höra dig skriva ”boo-men” -det är overkligt! Varför står den här filmen på listan?”Tja, för det mesta har du rätt. Jag slår vad om att du inte hade någon aning om att Spielbergs film om en hungrig förhistorisk haj som snackar på intet ont anande beachgoers faktiskt bygger på verkliga händelser. I juli 1916 dödade hajar utanför Jersey shore fyra personer, vilket orsakade en verklig panik och gav upphov till modiga hajjägare som inspirerade Peter Benchley att skriva sin bästsäljare ”Jaws”.

5. Rengöring (2013)

Den första filmen” The Purge ” visade hur maniska vissa människor kan vara när du låter dem göra vad de vill utan några konsekvenser. Inte det mest kreativa konceptet, men det gör definitivt sitt jobb. Att legalisera något brott för en natt innebär att ingen är säker, och du kan hämnas på din chef som sparkade dig eller din vän som lurade med din fru. Liksom de flesta heminvasionsfilmer är” The Purge ” djupt störande eftersom det är mycket nära verkligheten.

6. Tystnad (2016)

Snatching snigels kroppar är roliga och snygga, men föreställ dig att du är både stum och döv, bor ensam och plötsligt inser att du jagas av någon psyko som vill döda dig. Du kan inte ringa efter hjälp och aldrig höra om den närmande faran. Denna typ av förtvivlan och känsla av hjälplöshet är det som gör Mike Flannagans skräck/thrillerfilm ”Silence” så frestande att titta på.

7. Lammets tystnad (1991)

”Lammets tystnad” gräver djupt in i seriemördarnas vridna psyke och visar ganska noggrant arbetsflödet för FBI-detektiver. Naturligtvis är inte allt så ”naturligt”, för vem vill gräva i allt detta pappersarbete i en film om seriemördare, eller hur? Och då skulle vissa delar bara inte fungera om tomten inte behövde en spark i röven. Men det är allt bra, för vi har en av de mest karismatiska skurkarna som någonsin visats på skärmen — Hannibal Lecter. I filmen behandlas Hannibal och Buffalo Bill som riktiga människor med djup och ambition, oavsett hur perverterade de kan vara.

Raketnica Blog