Topp 7 Mest Tekniskt Avancerade Robotar

Du kanske älskar robotar, du kan frukta och misstro dem, men oavsett hur vi behandlar dem har dessa fantastiska skapelser blivit vår verklighet. Vi har bevittnat utvecklingen av robotik från de enklaste robotarna till perfekta androider med artificiell intelligens.

Här är några av de mest komplexa tekniska lösningarna i världen!

Den Smartaste Android Sofia

Sofia anses vara en av de mest kända robotarna med artificiell intelligens idag. Hon har mänskligt tänkande och mycket naturliga ansiktsuttryck och kan vid behov hålla en konversation i timmar. Denna robotdame är mest känd för att skämta om förstörelsen av hela mänskligheten, men dessutom besökte hon också många länder, fick saudiskt medborgarskap och gjorde en gång till och med roligt med Elon Musk.

Robot bartender Kime

Kime är en mat-och dryckesrobot skapad i Spanien. Han har ett mänskligt huvud och torso med två armar som arbetar med kirurgisk precision. Tester utförda på bensinstationer i Europa och på spanska bryggerier har visat att Kime fungerar ganska snabbt och kan tjäna upp till 300 glas per timme tack vare sina innovativa sensorer och maskininlärningsprogramvara, som bara kommer att förbättras.

SpotMini Robot Hund

I 2016 introducerade Boston Dynamics en fyrbenta vän till världen. Det var sött och samtidigt lite läskigt. SpotMini kan röra sig självständigt, undvika hinder, klättra och gå ner trappor och öppna dörrar. SpotMini ser sin omgivning med hjälp av ett 3D-visionssystem, och tydligen är dess huvuduppgift att skydda huset. Skaparna är övertygade om att han snart kommer att kunna ersätta de levande vakterna med denna imponerande tekniska prestation.

Stor Flicka Atlas

Denna bipedala humanoidrobot kan gå över grov terräng, bära tunga laster och övervinna hinder med händerna. Atlas är utrustad med stereosyn och en avståndsmätare, vilket gör den ännu mer mänsklig. År 2016 blev en video där en företagsanställd drev Atlas med en pinne och slog lådan ur händerna viral. Och plötsligt var hela världen orolig för att detta var början på ett robotuppror eller något liknande. Lyckligtvis är det bara en mycket komplicerad papperskorg. Förresten, ett år senare gjorde han redan backflips, klättrade rack och hoppade över stockar. Så vi kanske inte har kommit undan med det ännu.

Lärare-robot peppar

Pepper från Softbank Robotics är en vänlig assistent med förmågan att läsa människors känslor, utformad för att fungera som sekreterare, säljare och till och med Barnvakt. Pepper är utrustad med en integrerad utbildningsutvecklingsmiljö (IDE) som heter Tethys, som skapades för att lära eleverna programmering. Med hjälp av programvaran kan eleverna programmera den för att flytta, tala, gest och visa olika meddelanden på skärmen i realtid. Skaparna hoppas att detta initiativ kommer att inspirera nästa generation ingenjörer och robotister.

Uuv Aquanaut är redo att dyka

Dessa 1 ton obemannade undervattensfordon används för att utföra olika uppgifter djupt under havsvågorna. Aquanaut kan verka långsamt, men det här barnet kan röra sig under vattnet med en hastighet av 200 km/ h och lämnar även de snabbaste Marina rovdjuren. För närvarande används den främst för att kontrollera gasinfrastruktur och undervattensolja. Tack vare sina prehensile klor kan Aquanaut hantera ventiler, rör, kablar och andra liknande delar. Det maximala djupet är dock 300 meter, så det rekommenderas inte att dyka in i Mariana Trench.

Robot Ambassadör Asimo

Asimo står för’ett avancerat steg i innovativ mobilitet’. Det anses vanligtvis vara det näst mest lovande projektet, eftersom det är en av de mest avancerade robotarna som någonsin skapats. Huvudsyftet med roboten är enkelt — att hjälpa människor. Asimo reser världen som ambassadör för robotvarumärket och berättar mer om hur robotar kan göra livet enklare och hjälpa till att nå nya horisonter. Han rör sig inte så snabbt, du kan be Asimo att dansa, springa klumpigt och till och med slå bollen om du har tur. Den här lilla killen kan kommunicera med människor på tre olika språk: Japanska, Kinesiska och engelska, vilket är mer än tillräckligt för att erövra hela världen.

Raketnica Blog