Topp 7 mest Mind-blowing simbassänger i världen

Har du någonsin sett en pool där du kan dyka, segla eller simma bredvid hajar? Åh, och låt oss inte glömma mördarens syn på orörda tropiska landskap! I allmänhet är simbassänger ett bra sätt att spendera tid med fördel, men följande sju skönheter är helt enkelt ur denna värld.

1. Den största poolen
Den största poolen i världen, mer än tusen meter lång, ligger bara några kilometer från Stilla havet. Detta är San Alfonso del Mar, i orten Algarrobo. En logisk fråga uppstår: Varför valde du en stor dyr pool istället för ett gränslöst och fritt hav? Chiles kust är ganska kall och full av hajar, så turister skulle hellre betala mer än att ätas levande. Det är faktiskt en konstgjord lagun av khure med kristallklart vatten. Roligt faktum: det tar 4 miljoner dollar per år att behålla detta djur.

2. Den mest pittoreska poolen
Exotiska tropiska trädgårdar, orörda, vilda djungler, ett gammalt buddhistiskt tempel – allt detta kan du se med egna ögon medan du simmar i poolen på Ubud Hanging Gardens hotel på Bali. Hotellet består av 38 Villor, Alla med egen privat pool, men den delade panoramapoolen är fortfarande den mest pittoreska och ganska populära bland turister.

3. Den längsta takpoolen
Många världsberömda hotell har takhotell, och den längsta av dem ligger i Singapores Marina Bay Sands Sky Park Hotel. Denna 150 meter långa infinitypool, som ligger 200 meter över marknivå, gör att du blir smutsig om du är rädd för höjder.

4. Den djupaste poolen
”Y-40”, den så kallade djupaste poolen i världen, byggdes av Emanuele Boaretto och ligger i Italien. Detta namn är symboliskt: bokstaven ”Y” är beteckningen för koordinataxeln och ”40” är poolens maximala djup. För älskare av djuphavsdykning finns det speciella avsatser och grottor på mellanliggande djup.

5. Den coolaste grottpoolen
I motsats till våra tankar är grottor inte alltid mörka, fuktiga och kalla. I en av de naturliga vulkaniska grottorna på den grekiska ön Santorini finns en pool som får mycket solljus under dagen. Lägg till detta de lugnande vita väggarna i grottan så får du en super avslappnande effekt.

6. Den mest futuristiska poolen
Att simma i poolen är trevligt inte bara när det är varmt ute. I de termiska baden på det österrikiska Aqua Dome-hotellet kan du simma utomhus året runt, även när det snöar. Vattentemperaturen här är stadigt 34-36 kg C. som en extra bonus liknar den futuristiska formen på dessa pooler främmande rymdskepp.

7. Infinity pool
Infinitypoolen på Rangali Island Hotel på Maldiverna börjar vid stranden av ön och verkar oändlig, sträcker sig långt bortom horisonten, så smidigt smälter det samman med Indiska Oceanen. Simma i det, du kommer att känna som om du simmar i havet, men det finns ingen fisk runt.

Raketnica Blog