Teknik Som Aldrig Kommer Att Se Dagens Ljus

När science fiction-genren blir mer populär och märkbart mer mainstream än för några decennier sedan bombarderas vi med konstig och ny teknik som ännu inte har utvecklats. Oavsett om de inte har lanserats ännu eller bara är för orealistiska att producera, kommer vi förmodligen aldrig att se dessa underbara bitar av teknik under vår livstid.

Låt oss ta en titt på några av de galnaste teknikerna som uppfunnits av människor och se varför det inte är särskilt realistiskt att utveckla dem på kort sikt.

Att inte leva i en grundläggande verklighet

I själva verket är detta handlingen i Matrix-filmerna. Eftersom virtuell verklighet och artificiell intelligensteknik gör stora språng framåt, föreslår fler och fler människor att kanske människor inte lever i grundläggande verklighet. Det betyder att vi alla skulle fastna i en datorsimulering, men av uppenbara skäl har inga bevis presenterats för denna teori.

Mat i piller

Medan tekniskt matlagning i piller är möjligt, skulle vårt kaloriintag kräva att vi äter ett halvt kilo piller varje dag. Om du behöver äta ett halvt kilo något för att hålla dig vid liv, tvivlar jag på att piller kommer att rankas högt på menyn. Eller till och med ta en plats i menyn helt och hållet.

Ljussabel

Jag menar, lightsabers är ett utmärkt exempel på det faktum att ”Star Wars” är mer av en fantasi i rymden än science fiction med fantasielement. Harvard och Massachusetts Institute of Technology studerade tanken på att utveckla en ljussabel, eller åtminstone något liknande den, och fann att eftersom fotoniska molekyler inte har någon massa, kommer de inte att kunna interagera med varandra. Kort sagt: de skulle aldrig kunna bilda ett blad.

Digital Odödlighet

Möjligheten att ladda upp din hjärna till en hårddisk eller till och med internet har varit föremål för många science fiction-berättelser, men det kommer inte att förbli mer än så.

Förfall strålar

Oavsett hur mycket science fiction försöker göra detta till verklighet, kommer det aldrig att bli verklighet. Många har försökt göra detta, men ingen har någonsin kommit nära att förstå begreppet hur sönderdelningsstrålen ska fungera.

Mänsklig fotosyntes

Föreställ dig att du kan leva helt enkelt genom att gå i solen utan att behöva ytterligare näring eller andra sätt att få energi. Tyvärr är det inte möjligt. Oxford University har studerat möjligheten till mänsklig fotosyntes, men den genomsnittliga personen med en kropp täckt av gröna celler kommer att producera endast 1% av den energi som behövs för överlevnad.

Portal

Medan begreppet portaler har använts i stor utsträckning i videospel och filmer, skiljer sig portaler, ur vetenskaplig synvinkel, inte från stabila maskhål. Med tanke på hur lite vi vet om maskhål, sannolikheten att vi någonsin kommer att kunna kontrollera dem och forma dem efter vilja för att underlätta våra transportproblem verkar lite långsökt.

Kloning

Försök att klona djur har gjorts, ofta ganska framgångsrikt, men den etiska konundrum som härrör från mänsklig kloning kommer förmodligen inte att lösas inom en snar framtid. Och även om djurkloning har gjorts, är det enda som det verkligen gör att skapa genetiskt liknande avkommor, men inte identiska.

Raketnica Blog