Romantiska Partners på skärmen med den största åldersskillnaden

I de flesta filmer och TV-program ser vi mer eller mindre åldersrelaterade par. Men vissa manusförfattare och regissörer bryter mot denna regel genom att välja skådespelare i motsatta ändar av åldersspektrumet. Ibland är det motiverat av historien, och andra gånger händer det bara.

Här är några filmer där skådespelare som spelar par har en enorm åldersskillnad.

1. Sex dagar och sju nätter — en skillnad på 27 år

När Ivan Reitman gav huvudrollerna i” sex dagar och sju nätter ” till 56-årige Harrison Ford och 29-årige Ann Heche, visste han inte att folk skulle hata honom. Först och främst såg skärmromanen helt orealistisk ut på grund av den stora åldersskillnaden. Och för det andra, strax innan filmen började, fick han reda på att Heche bodde med en kvinnlig skådespelerska Ellen DeGeneres. Så det var smärtsamt att skjuta kärleksscener på skärmen, och det var omöjligt att titta på dem utan att skaka.

2. Blaze-skillnaden är 28 år

Den 45: e guvernören i Louisiana, Earl Long, gjorde historia genom att göra sitt jobb från ett psykiatrisk sjukhus någon gång. Vad och hur är inte viktigt här. Det är därför det är intressant. En av anledningarna till Longs sjukhusvistelse var hans affär med den berömda stripparen och burleskstjärnan Blaze Starr. Några decennier senare ingick denna skandalösa historia i Ron Sheltons komedibiopic ”Blaze” med 64-årige Paul Newman och 28-årige Lolita Davidovich.

3. Tredje part-32 års skillnad

Du måste ge kredit till regissören Paul Haggis för att hålla sig till sitt gjutningsbeslut. Naturligtvis anses en tredje person film medioker, men det är inte på grund av 29-årige Olivia Wilde och 61-årige Liam Neeson. Skillnaden på 32 år är ett konstigt fenomen i romantiska berättelser, men åtminstone visar filmen inte denna union som något sött och beundransvärt. Tvärtom är det ganska uppenbart att livet för Neesons karaktär skulle vara lättare om han stannade hos sin fru, spelad av Kim Basinger, som lyckligtvis är hans ålder. Men kärleken är blind och ofta väldigt dum.

4. Försäljare-skillnaden är 34 år

Ibland är det svårt att vara en Hollywoodstjärna. Idag spelar du Juliet och kysser en ung Leonardo DiCaprio, och imorgon visar din skärmpartner sig vara 60-årige Steve Martin. Men om du är en 26-årig skådespelerska som heter Claire Danes, försöker du fortfarande ditt bästa. Åtminstone i slutet av filmen väljer hennes hjältinna en mycket yngre hingst. Även om Jason Schwartzman inte heller är DiCaprio.

5. Fällan är skillnaden på 39 år

Efter att ha tittat på John Emiels film om förhållandet mellan en professionell tjuv och en kvinnlig detektiv från ett försäkringsbolag kan vi bekräfta att de enda som var ”fångade” här är publiken. Vi ville bara se 30-årige Catherine Zeta-Jones ha en affär med någon stilig djävul, men istället fick vi 69-årige Sean Connery. Han kunde ha varit hennes farfar!

6. Harold och Maud-52 års skillnad

1971, i början av en ny era av Hollywood, släppte regissören Hal Ashby en mörk komedi om en man besatt av döden som inleder en affär med en 79-årig kvinna. Deras konstiga förhållande mellan polära motsatser gav honom en mer positiv syn på livet. Huvudrollerna i filmen spelades av den 24-årige Bud Court och den 76-årige Ruth Gordon, som förresten började sin skådespelarkarriär när tysta filmer fortfarande var revolutionerande.

Raketnica Blog