Rainbow Morfar Räddar Byn Från Förstörelse

Tro det eller ej, konst är en mäktig sak. Och även om vi ibland tänker på det som något valfritt och något vi har tid för när vi är på semester eller på semester, kan Konst faktiskt få verkliga konsekvenser, och konst kan rädda dagen. Tänk på alla tider när ett konstverk, en bok, en Film eller en dikt har resonerat med dig på ett sådant sätt att det lyser upp din dag eller till och med förändrat ditt liv. Tja, idag kommer vi att berätta en historia om hur konst räddade en by i Taiwan.

I distriktet Nantong, Taichung, finns en liten by där mer än tusen familjer brukade bo. Det byggdes ursprungligen som tillfälligt boende för soldater. Men genom åren lämnade folk, men några tidigare soldater och deras familjer stannade och bestämde sig för att göra denna plats till sitt permanenta hem.

Huang Yun-Fu, en 96-årig före detta soldat, är en av de få som stannade kvar. Han har bott i denna by i nästan 40 år. Och även om byn blev nästan övergiven, var bara 11 hus ockuperade i den, det här är hans hus. Så föreställ dig hans chock när han fick reda på att regeringen planerade att riva hela byn. Anledningen var att det bara skulle vara tillfälligt, och eftersom de flesta hade flyttat och vissa företag var intresserade av att köpa mark, kan de lika gärna börja med en ren skiffer.

Huang Yun-fu var missnöjd med denna utveckling. Kan du tänka dig att bara ta reda på att ditt hus kommer att rivas? Men istället för att få panik eller leta efter en plats att flytta, vände han sig till konst för att rädda sin by.

Juan har ingen professionell konstutbildning, han lärde sig bara några grundläggande teckningsförmåga av sin far när han var barn, men inget extraordinärt. Men han bestämde sig för att måla sitt hus, och sedan resten av gatan i regnbågens färger. Detta gjorde hela platsen mer livlig, färgstark och bara behaglig för ögat.

När folk fick reda på den här historien började många besöka denna by och fotografera detta färgglada konstverk gjord av en 96-årig farfar. Faktum är att Huang Yongfus målning förvandlade sin nästan övergivna by, på gränsen till rivning, till en populär turistattraktion. Folk började kalla det rainbow village, och Huang Yun-Fu fick smeknamnet ”rainbow grandpa”.

Huang Yongfu säger att han inte var säker på att det skulle fungera, men han är glad att hans målningsjobb räddade byn och regeringen faktiskt stoppade sin rivningsplan. Innehållet i hans enorma konstverk tar mycket tid och ansträngning. Ibland vaknar Huang Yongfu klockan 3 för att börja måla. Men han planerar att fortsätta måla byn i regnbågsfärger även efter att han fyllt 100 år.

Raketnica Blog