Nya tekniska knep för att hantera COVID-19-pandemin

Tro det eller ej, teknikindustrin har också drabbats av en skenande pandemi. Upphävandet av produktionen, störningar i försörjningskedjor och stängningen av många offlinebutiker har allvarligt undergrävt Teknikföretagens vinster.

Men som de säger har varje pinne två ändar. COVID-19 har hjälpt företag att anpassa sig till den nya verkligheten inom onlinehandel och tvingat forskare att leta efter nya sätt att använda högteknologi för att minska potentiella hälsorisker i framtiden. Så här får vi nya och spännande prylar som syftar till att minimera spridningen av inte bara COVID-19 utan också andra sjukdomar.

1. Unik ansiktsmask R-Pur FFP3

Denna mask är revolutionerande! R-PUR nanomask består av två lätt utbytbara delar: ett flerskiktsfilter och en återanvändbar tygbas. Mobilapplikationen utvärderar behovet av att byta ut filtret baserat på luftkvaliteten på användarens plats och meddelar honom när han behöver ett nytt filter. Dessa supermasker har flera lager som filtrerar bort pollen, förorenad luft, bakterier och naturligtvis virus. Den enda nackdelen är kostnaden-130 Euro. Fan också!

2. Självrengörande Dörrhandtag

Vissa människor inser fortfarande inte hur smutsiga deras dörrhandtag är. Du kan hitta alla typer av svampar, virus och bakterier som lever gratis i ditt hem, och särskilt på dörrhandtag. Lyckligtvis har denna Schweiziska start introducerat solution a-ett självrengörande dörrhandtag! Hur fungerar det? En liten tank inuti sprutar handtaget med ett starkt desinfektionsmedel och förstör omedelbart skadliga ämnen.

3. Avancerad Artificiell Lungventilationsanordning

Denna Covid nödventilator hjälper människor att andas och desinficera inomhusluften samtidigt. Den har en mycket enkel design, ingen ingenjörsexamen krävs för montering, och kostnaden är en liten del av priset. Denna ventilator kanske inte är lika effektiv som den dyra versionen, men det är bättre än ingenting.

4. Telefonkort

Vet du vad som samlar ännu mer obehagliga bakterier än dörrhandtag? Din telefon med en stor skärm. Bakterier och virus kommer så lätt från dina smutsiga fingrar till din telefon och sedan direkt på ditt ansikte! Här är en ny gadget som hjälper dig att döda 99,9% av de irriterande bakterierna — PhoneSoap. Sätt bara telefonen i UV-kameran och vänta några minuter. Ren magi!

5. COVID-19 upptäckt klistermärke

Bioknappen kan placeras på bröstets övre del för att ständigt övervaka kroppstemperatur, andningsfrekvens och hjärtfrekvens, aktivitetsnivå och sömn. Tillverkaren, BioIntelliSense, hävdar att BioButton på några dagar kan samla in tillräckligt med data för att avgöra om en patient har symtom på en möjlig koronavirusinfektion, även om han inte har märkt det ännu.

6. Leverans av obemannade flygfordon

Under de senaste två åren har leveranstjänster blivit en otroligt attraktiv investering, och Manna drone delivery service har försökt att dra nytta av denna ökning sedan förra året. Deras drönare kan bära små eller medelstora föremål som kan passa i en skokartong: läkemedel, mat, Pokemon-kort och andra nödvändigheter.

7. Nya generationens smarta klockor

Utvecklare från Withings har presenterat sin nya fantastiska gadget som heter ScanWatch, som inte bara har en uppsättning grundläggande smartwatch-funktioner utan också kombinerar två hälsoövervakningsfunktioner: den upptäcker hjärtflimmer och mäter syrenivån i blodet under sömnen. Tack vare dessa funktioner är det möjligt att identifiera apnea, som för närvarande kan diagnostiseras hos patienter under en sömnstudie med övervakning av andningsfrekvens, hjärtfrekvens och hjärnaktivitet. Klockan ser också ganska elegant ut och kostar mindre än 300 euro.

Raketnica Blog