Manager Vägrar Att Ge Servitrisen Henne $ 4000 Tips Om Hon Inte Gör Honom En ”Tjänst”

Den som någonsin har arbetat inom servicebranschen vet att att få bra tips är den lilla skillnaden mellan att bekvämt kunna betala dina utgifter eller inte, särskilt med många arbetare som bara kan hantera deltidstimmar.

Shikira var en sådan servitris, som arbetade på en Dennys och när ett tips för livet visade upp sin väg visste hon att någon letade efter henne. Precis som hon blev glad, någon annan dök upp och vände hennes värld upp och ner och inte på ett bra sätt!

Stora Drömmar Och Lån

Shakira Edwards hade tillbringat de senaste tre åren av sitt liv Jonglering arbete och skola. Hon spenderade varje cent som inte gick mot hennes hyra för att betala av sina växande studielån.  Hon kämpade varje dag, så hon kunde ge henne och hennes familj en bättre livsstil.

Hon var en tandläkarstudent som hade stora planer för sitt liv och alla som kände Edwards visste att hon skulle göra dem till verklighet, tack vare hennes hårda arbete och beslutsamhet men lite visste hon att hennes chef skulle vara den som stod i hennes väg.

The Daily Grind

Shikira ville själv att sätta på hennes Förkläde och tye håret upp varje dag för hennes skift på Denny s, det var allt värt att vara bossed runt och göra simpla uppgifter om bara för att ha en skuldfri framtid.

En dröm som många amerikaner strävar efter att ha och Edwards var nära att uppnå, allt hon behövde göra var att lägga ner huvudet och arbeta hårt. Naturligtvis vet alla som arbetar inom servicebranschen att det är den svåraste delen att göra just det med svåra kunder, men stackars Shikira hade ingen aning om att det för henne skulle vara någon hon aldrig förväntade sig som skulle vara hennes motståndare.

Alltid Leende

Allt började när Shikira serverade ett vänligt par. Mannen och hustrun var varma och pratsamma, en sällsynt observation eftersom Shikira var mer van vid grunts och nickar. Bara denna lilla handling av vänlighet från dem lyfte servitriserna andar.

Lite visste hon att will bara var början på deras generositet, det verkade som om paret var så imponerad av Shikiras varma tjänst att de bestämde sig för att lämna henne ett tips för livet och precis när hon skulle fira, ”han” gick in!

Vilket Tips!

När hon började städa bordet stannade hon i chock när hon tog upp spetsen. Bricka sömnbrist äntligen ta en vägtull på henne eller gjorde det tipset faktiskt säga att damen hade just gett henne $4000 check som ett tips? Ja, hennes ögon lurade henne inte och översvämmades snart av tårar av tacksamhet.

Med en enda svep, detta generösa par hade gett henne en seriös Ben-up i livet. Hon komponerade sig först innan hon glatt gick till sin chef för att dela de goda nyheterna med honom.

En Bättre Framtid

När hon gjorde henne till väg till sin chefs kontor, hon hade redan bildat en plan för hur man använder pengarna. Hon hade beslutat att betala en del av hennes studielån och samtidigt i behov av kontanter, hade beslutat att donera resten till en ideell inriktad mot att hjälpa ungdomar med depression.

Giddy och hoppfull, hennes generösa fördelning av detta tips får oss bara att tro att ingen annan förtjänade ett sådant tips mer än Shikira. Hur många andra människor skulle använda sitt eget tips och det också när de kämpar med skuld för att hjälpa andra? Vi kan bara tänka på ett namn.

Heartbreaker

När hon berättade allt som hände med sin chef blev han dumbfounded och stirrade på incheckningsförtroendet. Hans ögon verkade bara fokuserade över det stora antalet på det och inte på Shakira.

Hans sinne var på overdrive och efter några minuter av besvärliga diskussion, han försiktigt gled kontrollen i fickan. I början, Shikira trodde att han skojade men när hon skrattade åt honom och bad om det tillbaka, han uppgav att pengarna skulle stanna hos honom tills hon gick med på att göra honom en tjänst.

Ett Enda Villkor

Den här dagen visade sig vara en berg-och dalbana, först tipset och nu detta. Hon bevittnade att hennes chef krävde och överbelastade men det var till och med en ny låg för honom! Shakira blev chockad för andra gången på dagen och den här gången, inte av någon bra anledning.

Istället för glädjen, kände hon tidigare, det var nu blandat med ilska och rädsla. Hur kunde han ge henne ett så bisarrt och oprofessionellt tillstånd, när det tipset gavs henne för hennes tjänst? Allt som var lagligt hennes rätt?

Online Forskning

I stället för att höra vad hennes chef skulle säga, lämnade Shikira! Hon behövde tid för att förstå vad som hände. Hon gick hem och letade online efter liknande berättelser om servitriser som fick enorma tips.

Trots oron hon stod inför, det jublade hennes humör att veta att så många hårt arbetande servitriser hade lyfts ur sin svåra situation av vänliga människor som var generösa med tips men ingenstans hittade du någonsin en chef som höll sådana tips.

Redo Att Slåss

Beväpnad med kunskap gick Shikira nästa dag tillbaka till arbetet med en plan. För att sätta i perspektiv vad detta $4000 tips betyder, här är lite information. På en viss vecka tjänar en servitris vanligtvis mellan $ 298 och $ 500. Detta innebar att hon gjorde upp nästan en månads lön på mindre än en timme!

Hon visste att hon var tvungen att kämpa för sin rätt och riskkonflikt med sin chef men det var fortfarande en stor del inuti henne, som oroade sig för att hon kanske var fel och stormade in i hennes chefs kontor skulle bara göra saker värre!

begäran

Hur som helst visste Shakira att hon var tvungen att göra något. Så, hon bestämde sig för att konfrontera sin chef var det enda alternativet men bestämde sig för att förbli jämn. Hon hade faktiskt inte hört vad hans begäran var, till att börja med.

Och när hon bad honom att utarbeta, Shakira förväntades en oprofessionellt och bas svar men vad hon hörde en praktisk nästa steg. Hennes chef ville att hon skulle spåra den snälla damen från den morgonen och bekräfta om hon verkligen hade tänkt skriva det beloppet på checken.

Enkelt Nog

Förvirrad och kastad av visste Shakira att det hennes chef sa var fullständigt meningsfullt. Hon hade aldrig dubbelkontrollerat med kunderna och skulle känna sig fel att ta sina pengar.

Så, hon gick om att komma ihåg allt hon kunde som skulle hjälpa sökandet efter paret, men, självklart, det var ganska svårt eftersom de inte var Restaurang stamgäster. Efter att ha talat med dem bara ett par gånger, spåra dem verkade omöjligt och med det emot henne $4000 tips.

Var det mer till begäran?

Även på ytan, begäran verkade helt respektabel, Shikira undrade om detta bara kan vara ett knep för henne lyckas stuva bort pengarna för sig själv medan han sysselsatt Shikira med en fruktlös uppdrag.

Hennes en gång livsförändrande nyheter blev surare för varje minut. Snart, allt hon kunde tänka på var hennes tips och paret som gav det till henne men hennes stora eureka ögonblick var ännu inte kommit som slutligen skulle lösa denna komplicerade fråga.

Dela Hennes Historia

Under hennes första sökning på stora tips. Shakira hade stött på många artiklar som hade blivit virala och lästes av miljoner. Hon bestämde sig för att hennes historia bara kunde hjälpas av internet och publicerade allt som hände på sociala medier.

Detta skulle göra det möjligt för henne att kasta ett nät bredare än hennes cirkel och kanske bara kunna spåra den damen och hennes man, som hade gett henne detta tips. För första gången sedan hon hade fått checken hade Shakira äntligen en plan.

svar

Hon skrev och delade sitt inlägg med världen i hopp om att hitta den snälla själen som gav henne den kontrollen. Men veckor gick, och ingen kom fram och med det blev Shikiras förhoppningar mörkare varje dag.

Men okänt för henne fick posten dragkraft. Medan ingen kunde hitta hennes mystery tipper, många människor var upprörda över hur den hårt arbetande servitrisen behandlades av hennes chef.

Ringer Ut Företaget

Många kommentarer riktades mot Denny, som skyllde den enorma kedjan för att skapa policyer som gjorde det möjligt för chefen att hålla tillbaka Shikiras tips. Ilskad av hennes situation, många människor talade ut på sociala medier till den grad att även nyhetskanaler började ta notis.

När historien nådde lokala nyheter, hon nåddes ut för en intervju. I början, hon tvekade att gå på T. V men hennes vänner påminde henne om det, kanske genom detta kan paret som hade lämnat spetsen äntligen komma fram.

Hennes Intervju

Shikira började med att uttrycka hur generad hon var att behöva be sina kunder att visa upp för att bevisa sitt tips men Denny ledning hade vägrat att låta henne acceptera det och antydde det måste ha varit ett misstag att någon lämnade en så stor mängd som ett tips till Shikira.

Om Denny trodde att denna intervju skulle hjälpa deras offentliga image, bevisades de fel. Den som såg den hårt arbetande Shikira, vädjar till paret att komma fram lämnades irriterande och arg på Dennys för att göra denna stackars servitris hoppa genom så många hoops för ett tips av livet.

Ingen Rättslig Prioritet

Den främsta anledningen watchers var rasande var att det inte fanns någon regel, skriven eller på annat sätt, säger att en servitris var tvungen att få kontaktuppgifter till någon som tippade henne, än mindre vara ensam ansvara för att spåra dem för godkännande!

Det offentliga skriket hade nått öronbedövande nivåer, och Dennys såväl som den person som var ansvarig för ledningen var tvungen att komma ut med ett uttalande innan problemet blev utom kontroll.

Förklara Sig Själva

I stället för att be om ursäkt för sina hänsynslösa handlingar fördubblades företaget. Anger att de aldrig skulle hålla tillbaka någon form av betalning från sina anställda, men de hade ansvaret för att se till att deras kunder inte av misstag betalade mer än de var tvungna att.

Shikiras berättelse hade visat en annan spricka i servicebranschen i USA. Till skillnad från någon annan bransch betalas servicearbetare en ”tippad minimilön”. Detta innebär att företag får betala dessa arbetade, lägre än den federala minimilönen, vilket motiverar detta genom att ange att kunderna ska täcka resten genom tips.

resultat

Denny antog att deras uttalande skulle avsluta allmänhetens ilska men det ökade det bara och ledde dem att bjuda in Shikira till deras huvudkontor, ett möte som var tänkt att lugna situationen men lämnade bara en dålig smak i Shikiras mun.

Kedjerestaurangen rådde henne om undersökningsresultaten. De sa också att de förstod att den dedikerade servern var besviken. Denny ’ s publicerade också sitt svar på media.

Officiellt Uttalande

Uttalandet som Denny släppte läste: ”Vi genomförde en grundlig utredning av denna fråga och har upptäckt att tipset i fråga gjordes felaktigt.”Det var ett uttalande som bröt Shikiras hjärta i en miljon små bitar.

Denny ’ s gick vidare för att förklara att det äldre paret som lämnade spetsen felaktigt gav det stratosfäriska beloppet på $4,451.61 istället för hans avsedda $4-tips. Denna nyhet knäckte förståeligt Shikiras hjärta.

Ett Inte Så Lyckligt Slut

Restaurangens talesman sa senare i en offentlig intervju att Dennys var engagerad i både sina kunder och deras personal och att de skulle presentera utbildning för att se till att deras personal var ordentligt utrustad när liknande scenarier uppstår igen i deras anläggningar.

Medan händelseförloppet lämnade Shakira splittrad och frustrerad visste hon att det skulle ha varit ännu värst om hon hade betalat in $4000 från paret som helt klart inte hade råd med ett sådant överdådigt tips och medan svaret inte var vad hon ville höra, allt fungerade i slutändan.

Raketnica Blog