Kommer ryssarna att orsaka en andra kärnkatastrof i Tjernobyl?

Putins vansinniga invasion har redan lett till tusentals civila dödsfall, för att inte tala om den helt förstörda infrastrukturen och hemmen i många ukrainska städer. Men om du tycker att detta är vildt och galet, vänta tills du får reda på att Ryssland också tillgriper barbarisk kärnterrorism som hotar hela Europa, om inte hela världen.

Kärnkraftverk i Tjernobyl och Zaporizhia är under kontroll av de ryska ockupanterna — Kadyrovs tjetjener. Anställda vid dessa kraftverk fortsätter att arbeta vid anläggningarna, men enligt vissa obekräftade rapporter tillgriper tjetjenerna tortyr av någon anledning och håller personalen under ständig övervakning.

Den 9 mars blev det känt att på grund av ryska scums handlingar kopplades kärnkraftverket i Tjernobyl och staden Slavutich från elnätet. Normalt skulle det inte betyda mycket, men som det står kommer kylsystemet för kärnbränslelagring sannolikt att sluta fungera, vilket kan leda till läckage. Och eftersom striderna fortsätter är det omöjligt att reparera och återställa strömförsörjningen.

Bara en liten påminnelse: kraftverket fångades den allra första dagen i detta hemska krig. Personalen vill inte lämna längre eftersom de förstår vad som kommer att hända. För några dagar sedan var det ett försök att muta dem med humanitärt bistånd, men ukrainarna visade sin orubbliga patriotism och vägrade att acceptera den.

Övervakningssystemet för kärnmaterial i Tjernobyl har redan slutat överföra data till IAEA. Energodar NPP är också under kontroll av ryska ligister, men åtminstone fungerar den. Idag.

Så, hur lång tid har vi tills reservgeneratorerna får slut på bränsle? Enligt experter, om vi antar att tjetjenerna inte har något extra bränsle kvar i sina lastbilar, tar det cirka 48 timmar. Det betyder att när du läser detta kommer situationen antingen att förbättras, eller så kommer vi fortfarande långsamt att närma oss den andra miljökatastrofen i Tjernobyl.

Det finns dock fortfarande hopp om att det kalla vädret kan hjälpa till att kyla tankarna. I det här fallet har vi upp till en vecka att fixa kraftledningarna. Detta är det bästa scenariot, förutom att terroristerna kommer att ge upp.

De fångade medarbetarna väntar tålmodigt på att den ukrainska armen ska komma och rädda dem, men samtidigt samarbetar de fullt ut med de ryska terroristerna för att förhindra att dessa idioter orsakar ännu mer skada.

Låt oss hoppas att de goda killarna vinner innan vi måste ta reda på om vi är dömda eller inte.

ära till Ukraina!

Raketnica Blog