Detta plan landade efter att ha saknats i 37 år

Föreställ dig: det är juli och sommarsolens värme möter dig. Du kan inte vänta med att åka på semester, till en annan stad eller stat och fly från vardagen, njuta av en annan atmosfär, utan att oroa dig för arbete och utan att ha några skyldigheter. Du väntar vid porten och det är inte länge innan du hör genom högtalarna: ”Flight 914 på väg till Miami, redo att gå ombord.”

Med en känsla av semester i huvudet kommer du på planet och tar plats. En gång i luften kan du njuta av den vackra utsikten, men då ser du att du har korsat gränserna i Amerika, på väg till ett annat land. Vad händer och vart ska vi? Det är precis vad passagerarna på flyg 914 från New York till Miami den 2 juli 1955 tänkte… Fortsätt läsa på Nästa sida och ta reda på vad som hände.

Pan American 914

Den 2 juli 1955 var 57 passagerare ombord på Pan American Flight 914 till Florida. Passagerare väntade på den varma sommarsolen på Floridas kust, där de skulle tillbringa sin semester. Kaptenen informerade passagerarna om förhållandena under vilka de skulle flyga.

Vädret var utmärkt och starten skulle gå smidigt. På 3 timmar skulle de Landa och resan från New York till Miami var klar. Det visade sig dock inte som det var tänkt…

Flyg 914 tog fart, men…

När man tittar ut genom fönstret kunde passagerarna njuta av den vackra utsikten från luften. Det fanns moln, landskap, men det fanns ingen flygplats att se någonstans. Det var också upprördhet på Miami flygplats.

Flygledningen hade inte fått någon signal från flyg 914. Den planerade tiden då planet skulle landa i Miami hade överskridits för länge sedan….

Ingen kontakt med piloterna

Air traffic control bestämde sig för att kontakta sina kollegor i New York. De fick det störande meddelandet: ”Flight 914 tog fart, men försvann från radaren i luften…”

Båda flygledningstornen försökte ta kontakt med piloterna, men till ingen nytta. Allt indikerade att planet inte skulle återvända eller landa på sin destination. Då hände något konstigt…

Sök-och räddningsteam

Flera lag utplacerades omedelbart för att ta reda på flygplanets exakta plats. Det dröjde inte länge innan de första antagandena kunde göras. Flygets rutt passerade större delen av Atlanten. Det skulle vara mycket troligt att planet på denna rutt skulle ha kraschat

Flera räddningsteam gick till vattnet för att hitta spår av det saknade planet. Kustbevakningen sökte i sin tur hela kusten. De hade inte tur, efter dagar med sökning hittade de inga spår av Pan American 914. Fortsätt läsa för att ta reda på vad som hände med Flight 914.

Det måste vara en flygkrasch

Scenariot att 61 personer (passagerare inklusive besättningen ombord) hade försvunnit och kanske till och med kraschat, verkade bli den skrämmande verkligheten.

Även om olyckan aldrig kunde bekräftas, gjordes månader senare ett officiellt tillkännagivande om att både passagerarna och besättningen (piloter och flygvärdinnor) ombord hade dött i en fruktansvärd flygkrasch. Hur tragiskt, men ingenting är säkert förrän motsatsen bevisats, eller hur? Fortsätt läsa för att se om det verkligen var en olycka.

Var fallet verkligen avslutat?

Offrens släktingar skulle aldrig veta vad som hände med deras vänner och/eller familj. De blev helt förstörda av nyheten att deras nära och kära kunde ha dött.

Behovet av en förklaring eller bevis växte med åren. Det var 37 år innan något hände som chockade världen. Tro mig, absolut ingen såg den här nyheten komma…

En punkt på radaren

Den 21 maj 1992, 37 år senare, är det en lugn morgon på flygplatsen i Caracas, Venezuela. Flygledaren Juan började sin dag med en kopp kaffe och satte sig bakom sitt skrivbord.

Juan kollade de schemalagda flygningarna och hade några små kommentarer om planen på väg till flygplatsen. Då hände en konstig sak. Från ingenstans dök en ny plats upp på radaren.

Ett normalt plan?

Juan var chockad och visste inte vad han skulle göra åt denna konstiga situation. Han tittade på radaren flera gånger, blinkade ögonen och undrade ständigt om han hade gjort ett misstag med allt detta.

Juan ringde sina kollegor och det visade sig att han hade rätt. Platsen på radaren hade plötsligt dykt upp. Det såg ut som ett normalt plan, men när det närmade sig gjorde Juan och hans kollegor en överraskande upptäckt.

Ett gammaldags plan

Flygplanet han hade märkt var ett extremt gammalt passagerarplan med propellrar som inte längre användes för kommersiella flygningar, vilket fick honom att gissa.

Juan och hans kollegor samlades vid Vakttornets fönster och tittade på detta spektakel med överväldigande förvåning. Det blev ännu konstigare när de fick ett samtal från planet…

Rätt ställe?

”Var är vi?”, lät rösten. Juan svarade, orolig: ”Caracas Flygplats, vad är din destination?”Det var en kort paus innan de svarade, men några sekunder kändes som timmar…

Det var tyst på andra sidan, hela flygkontrollteamet väntade i spänning. ”Pan Am Flight 914. Lämnar New York och på väg till Miami. Vi har 57 passagerare ombord och 4 besättningsmedlemmar.”

Fel plats och fel tid

Förvåningen under flygkontroll fortsatte att växa. Vad gjorde detta flyg så långt från sin ursprungliga destination? Hur kom han hit? Det var alla frågor som John fortsatte att upprepa i huvudet.

Han träffade och fortsatte kontakten med Flight 914. ”Kan du ge mig mer information, snälla?”Snart svarade besättningen på planet med mer information:” vårt flyg var planerat att landa på Miami flygplats, klockan 9: 55 den 2 juli 1955.”

Många frågor

Flygkontrollteamet blev bedövat av situationen, det kunde inte vara sant. Förvirring och tystnad omringade tornet. John tyckte att det var en väldigt konstig dröm.

Det var så många frågor de ville ställa, men planet kom närmare och närmare. Det var nödvändigt att rensa landningsbanan först så att besättningen kunde landa säkert. Frågorna skulle snart följa.

Den viktiga frågan

Markhanteringspersonal instruerades omedelbart att förbereda sig för att rymma passagerarna och besättningen. Lyckligtvis kunde Planet landa säkert, och Juan första vikt föll från hans axlar.

Men jag kämpade fortfarande med något, jag kunde inte släppa det så snabbt. Han bestämde sig för att kontakta besättningen i cockpiten igen efter att planet var säkert på marken: ”vet du att det idag är 21 maj 1992?”John sa…

Han gjorde ett stort misstag

Det var en isig tystnad och det dröjde inte länge innan Juan insåg att han hade gjort ett stort misstag. När marktrupperna närmade sig Planet lät den nu mycket förvirrade piloten på radion.

”Vad pratar du om?”: skrika. Juan hörde från sin röst att han inte hade det bra, att säkerheten var tvungen att gå till planet så snart som möjligt för att eskortera passagerarna säkert ut. Säkerhet rusade så snabbt som möjligt till planet och sedan gjorde piloten något som ingen förväntade sig…

Panik från cockpiten

Skrik och panik från cockpiten lät på radion: ”Nej! Håll dig borta ””sa piloten,” vi lämnar just nu!”. På kort tid startade motorerna.

En mycket farlig situation kan uppstå utan tillstånd från flygkontroll. Utan någon kommunikation återvände planet till landningsbanan. Det var tydligt att piloten ville starta igen.

”Snälla sluta!”

Juan försökte med all sin övertalning att stoppa piloten, det kan bli en mycket farlig situation om de lämnade utan någon signal. Tyvärr var alla deras ansträngningar förgäves, planet gick mot landningsbanan där det skulle ta fart.

Från cockpiten var det inte längre någon reaktion på situationen som uppstod, Planet accelererade mer och flyttade bort från den venezuelanska flygplatsen. Fortsätt läsa för att ta reda på mer.

Hallucination?

Planet kunde spåras som en punkt på radaren, men det dröjde inte länge innan planet försvann. John och hans kollegor var helt överväldigade av vad som hade hänt.

Ord kunde inte beskriva hur de kände: det var super konstigt. De såg ett föråldrat passagerarplan anlända från ingenstans och innan de kunde göra någonting hade Planet redan försvunnit. Det kändes nästan som att alla i tornet hallucinerade. Det som hände därefter chockade världen.

Var är Flight 914?

Hittills har inget annat rapporterats från planet. Det låter nästan som om det var en hallucination trots allt. Historiens trovärdighet minskade snabbt.

Tidningarna som täckte historien på förstasidan Lästes inte längre och de människor som sa att de visste något troddes inte längre. Frågorna fortsatte att cirkulera: Var är Flight 914? Hur kunde människorna ombord ha överlevt i 37 år? Du kommer att läsa svaren på Nästa sida.

Återförenas med familjen

Miljontals historiker och intresserade personer undersökte denna historia. Utan några spår, utom vittnesbördens vittnesbörd, sökte de efter sanningen. Vissa amerikanska medier hävdade att planet hade flugit tillbaka till New York, där passagerarna, efter att ha förhörts i timmar, återförenades med sina familjer.

Passagerarna verkade inte vara medvetna om någon skada och hade inte åldrats en dag under de 37 åren. Även om denna historia troddes av många amerikaner vid den tiden, ifrågasattes den också mycket. På Nästa sida kommer du närmare sanningen.

Konspiration

Los teóricos de la conspiración tenían otra explicación para la desaparición del vuelo 914 y su regreso 37 años después. Para ellos una explicación lógica era un agujero de gusano. Un agujero de gusano es una teoría que dice que uno puede viajar más rápido que la luz en el espacio, un llamado “atajo” en el universo.

Det kan vara en förklaring till den tidsresa som detta plan gjorde. Denna teori fick också mycket kritik. Inga solida bevis hade hittats, förutom en kalender från år 1955, på flygplatsen i Venezuela. Det fanns en annan förklaring… Fortsätt läsa på Nästa sida.

Bermudatriangeln

Enligt kritiker kan en förklaring till Planets försvinnande vara Bermudatriangeln. Upproret runt Bermudatriangeln kan spåras tillbaka till en serie oförklarliga försvinnanden av fartyg och flygplan.

Den mystiska vattenkroppen i Atlanten har enligt uppgift krävt många liv genom åren, med de senaste fallen som inträffade 2017. Det verkar dock finnas mycket lite bevis för att Flight 914 försvann och sedan återvände för orsaken till Bermudatriangeln… Var utredarna långt ifrån sanningen?

Olika berättelser

Fler och fler berättelser om flyg 914 från New York till Miami dök upp över tiden. Många olika historier bidrog inte till att bekräfta sanningen och förvirrade bara människor mer.

Tidpunkten som hittades på landningsbanan ifrågasattes också. Andra trodde att utlänningar var orsaken till tidsresor. Tyvärr kunde ingen bekräfta eller förneka berättelserna. Hittills…

Sanning

1985, några år innan det saknade planet landade i Venezuela, publicerades denna berättelse redan i Weekly World News. När denna förstasideshistoria publicerades publicerades ett foto av Juan.

1992, när planet ”påstås” landade, publicerades historien igen av samma tidning. Den här gången med ett nytt datum och med ett foto av en annan Juan. Allt indikerade att den här historien var en hoax…

Det finns inga vittnen

Utöver det fanns inga vittnen, inga solida bevis och tidningen var känd för att publicera falska nyheter för att försöka öka försäljningen av rubrikerna genom att använda lögner.

Hur blev historien så stor 1992 utan att veta att den hade publicerats tidigare? Vi måste också föreställa oss hur informationen överfördes då.

Var det sant trots allt?

Historien om 1992 hade en större fart än 1985, eftersom Internet blev tillgängligt för många människor och detta underlättade informationsflödet. Historien återuppstod flera gånger online.

Återigen var konspirationsteoretiker benägna att denna historia och genom åren tillkom fler och fler detaljer. Inga bevis hittades någonsin för att denna historia kunde vara sant. Men för några år sedan hävdade någon att ha samlat in verkliga bevis…

Främmande Forskning

På en online YouTube-kanal som försökte hitta sanningen om övernaturliga fenomen, talades det om Pan Am Flight 914. I det här avsnittet försökte utredaren samla alla bevis relaterade till detta mysterium.

Trots att han hade svårt att tro på historien hittade han fascinerande detaljer från olika källor, såsom kalendern, flygrapporter och andra dokument relaterade till försvinnandet av Flight 914…

In i det okända

Fram till idag har försvinnandet och återkomsten av Flight 914 aldrig bevisats. Det ”hårda beviset” till denna dag fortsätter att försvinna och på grund av de motstridiga bevisen är den här historien mer sannolikt en hoax.

Detta mysterium om panamerikanens försvinnande är inte det enda luftfartsmysteriet i vår tid. Medan många luftfartsmysterier som den här historien har förblivit olösta, löstes historien om Air Force Flight 571 trots allt. Historien om detta plan som försvann kan överraska dig…

En otrolig historia om överlevnad.

Det var den 13 oktober 1972. 54 personer gick ombord på ett charterflyg på den argentinska flygplatsen, på väg till Chile. Det var en flygning som många andra, men ingen var beredd på vad som skulle komma.

Ett rugbylag som gick ombord på flygningen förberedde sig för sin rugbymatch i Santiago. De kunde aldrig föreställa sig att detta flyg skulle resultera i en flygkrasch och en otrolig överlevnadshistoria där de spelade huvudrollen…

Stark turbulens

Strax efter att flygningen lämnade Argentina kändes stark turbulens. De första minuterna verkade inte så illa förrän turbulensen blev värre. Passagerarna grep fast vid sätets arm, medan deras knogar bleknade när de gjorde det.

Det var skrik och hård panik kändes i hela planet. Inte långt efter föll planet i himlen och bagaget föll uppifrån. Hur kan någon överleva en sådan olycka?

Chansen att överleva

Endast 16 passagerare överlevde denna fruktansvärda olycka. De öppnade ögonen, några skadades och de andra överlevde tyvärr inte den oväntade olyckan.

Omkring honom fanns ingenting annat än berg, inga djur och ingen vegetation. Det var väldigt kallt i Andesbergen där planet hade fallit. Med temperaturer runt -30 grader blev chansen att överleva mindre och mindre.

Några flaskor vin

De överlevande passagerarna hade hittat några flaskor vin, lite mat, men inte tillräckligt för att överleva länge. De var mitt i Andesbergen och att hitta hjälp i detta område var nästan omöjligt.

Strax efter olyckan meddelades den chilenska flyg-och räddningstjänsten (SARS) att flygningen hade försvunnit. Fyra plan sökte den eftermiddagen fram till skymningen, men förgäves. Hur kunde passagerarna överleva i en iskallt och nästan utan mat?

Sökningen är över

Det var kallt och mörkt i början av oktober 1972. Omständigheterna var långt ifrån idealiska för att hitta planet och möjliga överlevande. Efter att räddare sökte efter mer än 142 drog de slutsatsen att det inte fanns något hopp och avslutade sökningen

De hoppades att hitta kropparna på sommaren, när väderförhållandena skulle tillåta dem att göra det. Vad räddarna inte visste var att det fanns några överlevande…

En modig handling

I en anmärkningsvärd tapperhet beslutade två män från rugbylaget att söka hjälp. Det var den enda chansen att de kunde överleva denna situation, så de lanserade in i äventyret.

Efter nästan 2 månader, den 12 December 1972, började de två männen sin resa. De klättrade rakt upp ett brant berg i den iskalla kylan. Det var en extremt farlig situation…

Söker hjälp

Totalt hade de klättrat i mer än 10 dagar för att hitta hjälp. Med nästan ingen mat och ingen bergsklättringsutrustning blev deras resa allt svårare. Samtidigt skadades passagerarna som fortfarande var nära planet och behövde medicinsk hjälp.

Men efter sådana svåra omständigheter kunde de sista 2 männen hålla sig vid liv och hitta hjälp mitt i ingenstans? Fortsätt läsa på Nästa sida.

Var hjälp på vägen?

De två männen var väldigt trötta efter korsningen utan vatten eller mat, men de gav inte upp. Efter att ha gått i flera dagar såg de tre män på hästryggen över en flod.

”Snälla hjälp oss!” Skrika. Men männen på hästryggen kunde inte höra dem. En av männen märkte dem och ropade: ”imorgon.”Detta möte skulle leda till en räddning 72 dagar efter olyckan…

En sann historia

16 av dem hade överlevt, även om några av dem skadades allvarligt. Bortsett från den Panamerikanska flygningen hade denna historia tillräckligt med bevis för att stödja sanningen.

Om den Panamerikanska flygningen är till denna dag, det finns inte tillräckligt med bevis och historiens trovärdighet verkar ha bleknat genom åren. Vad tror du hände med det här flyget?

Raketnica Blog