De mest ovanliga Designmattorna i världen

Mattor är vanligtvis mycket vackra och har invecklade mönster som du kan titta på i timmar. I många länder hänger mattor på väggarna, inte på golvet, eftersom de anses vara mycket moderna och snygga. Men i den civiliserade världen dör retrostilen gradvis ut och mattor behandlas som dekorativa golvmattor. Ovanliga mattor under dina fötter kan helt ändra rummet, vilket gör det mer färgstarkt, ökar utrymmet eller vice versa, vilket gör det mindre. Det beror helt på mattans form, färg och design som helhet.

Låt oss se hur konstiga mattor kan vara!

1. Snidad trämatta av Selva Aparicio

Du hörde rätt. Detta är inte en riktig Matta. Istället har designern Selva Aparicio skapat invecklade sniderier som ser ut som en riktig Matta. Detta konstverk symboliserar förmodligen” döljande och exponering, trauma och vittne ” och eventuellt barndomstrauma. Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket skicklighet och engagemang som krävs för att få detta vackra konstverk till liv.

2. Jasons Akrylmattor Säkerhetsskåp

När du tittar på Jason Safe som arbetar med sitt nästa mästerverk kanske du tänker: ”varför kör den här killen en borste på mattan?”Det visar sig att han målar ”mattor” med akryl och bläck och försiktigt ritar invecklade persiska mönster. Hans fantastiska målningar-slash mattor kan användas för att dekorera varje interiör!

3. Fantastiska t ejo Matta Remy

Vem som helst kunde göra en rolig matta så här om de försökte. Det är trots allt tillverkat av återvunna filtar som Tejo Remy gjorde. Trots det faktum att det vid första anblicken ser konstigt ut, är det helt enkelt omöjligt att inte bli kär i denna underbara Matta. Det kommer säkert att överraska dina gäster med sin ovanliga form och vackra kombination av färger.

4. Persisk matta av Catherine Sonnleitner

Här är en unik persisk matta skapad av pusselbitar gjorda av återvunnet gummi. Och här är det coola: den här mattan är modulär, vilket innebär att du kan ordna dess delar som du vill och skapa olika kombinationer varje gång!

5. Matta med inbyggda tofflor

När du har Gäster måste de definitivt bära tofflor för att täcka sina smutsiga fötter, eller hur? Så skulle det inte vara bra om tofflorna hade samma färg som din matta och också skulle vara en del av den? Liz El Sayed hittade en lösning på detta problem genom att designa en ovanlig matta som innehåller tofflor av samma material som mattan. Nu kommer alla dina gäster att vara glada och varma.

6. Alexandra Kehayoglu väggmattor

Alexandra Kehayoglu är en otroligt begåvad konstnär från Buenos Aires. Hon gör unika mattor som alla vill ta hem och hänga på väggen, särskilt eftersom några av dem är utformade speciellt för detta. Med hjälp av rester från familjefabriken skapar den unga designern trädgårdsmattor som börjar på golvet och fortsätter på väggen. Hon kombinerar naturliga mattor med gobelänger och får den perfekta kreativa kombinationen.

7. Faig Ahmeds förstörda mattor

Dessa extraordinära mattor skapades av den azerbajdzjanska konstnären Faig Ahmed. Dessa är fantastiska traditionella mattor med digitala glitches som vanligtvis finns i datorvärlden. Några av hans mattor ser ut som delvis uppladdade foton, medan andra ser ut som om de fotograferades av en nybörjare. Men de är alla ganska spektakulära i utseende!

Raketnica Blog