De 7 Största Våta Marknaderna I Världen

Våta marknader fick faktiskt inte den bästa pressen efter hela Covid-19-saken. Oavsett om det härrörde från Wuhan wet market eller inte, tittar hela världen på dessa marknader för att hitta en anledning att stänga dem för alltid. Och medan asiatiska marknader kanske inte alltid får de bästa resultaten när det gäller allas hälsosäkerhet, är våta marknader faktiskt ett globalt fenomen och är inte begränsade till Kinesiska getton. Så länge någon säljer färsk mat på marknaden uppfyller den tekniskt kraven.

Låt oss ta en titt på några av de största våta marknaderna i världen.

Porta Palazzo

Denna italienska marknad täcker ett område på mer än 50 000 m2 och är främst känd för ett brett utbud av frukt och grönsaker. Men oroa dig inte, du kan också köpa ost eller lite kött där. Och blommor, om det är din smak.

Otavalo Market

Även Ecuador har sin egen jätte Matmarknad. Inte bara produkter säljs här, men också traditionella hushållsartiklar. Det finns bland annat ett brett utbud av filtar, kläder och till och med rätter till huset.

Rungis

Detta är förmodligen den största matmarknaden du kan hitta. På denna marknad, som ligger nära Paris, kan du köpa alla typer av högkvalitativ mat, men det blir inte lätt att komma in. Den öppnar vid midnatt, stänger tidigt på morgonen och är vanligtvis endast öppen för lokalbefolkningen.

Central Market De Abasto

I Mexiko kommer detta förmodligen att vara den marknad du vill besöka. Du kan hitta nästan alla typer av mat du kan önska dig där, och det är förmodligen den färskaste maten du kan hitta i Mexiko.

Tsukiji Fish Market

Denna Tokyo-marknad är främst känd för sitt enorma utbud av färsk fisk. Och du kan inte bara köpa fisk – du kan också hitta allt du behöver för att laga och äta fisk: grönsaker, köksknivar, såser…. Detta är den största fiskmarknaden på jorden, så du bör definitivt besöka den om du vill äta fisk av högsta kvalitet.

Belo Horizonte

Detta skulle vara en ofullständig lista utan att nämna den största marknaden för våt mat i Brasilien, eller hur? Det finns så många som 400 bås på denna marknad och det kommer att tillfredsställa alla dina kostbehov. Oavsett om du vill ha frukt, kryddor, mejeriprodukter eller kött, kommer Belo Horizonte att ta hand om dig.

Khari Baoli

Även om endast kryddor säljs på denna indiska marknad anses de fortfarande vara lättfördärvliga färska varor. Beläget i New Delhi är denna marknad den största kryddmarknaden i hela Asien, som säger något. Men gå inte dit för en lugn morgonshopping-det är otroligt trångt här!

Raketnica Blog