Blur day? Panda-demic? Det ser ut som om vi har ett nytt Pandemijargong som blir viralt!

Engelska är mobil och förändras ständigt. Ända sedan Shakespeare började dra ord ur sin ”hatt” som om de var Pringles pizza, vårt ordförråd har expanderat dramatiskt. Varje gång det fanns ett behov av en specifik beskrivning, kom poeter, bards och ibland forskare med ord som aldrig hade använts tidigare. Medan etymologin för de flesta gamla ord var en blandning av Latin, grekiska och Sanskrit, är moderna neologismer mycket lättare att förstå.

UrbanDictionary är en stor källa till dessa moderna ord. Ibland är allt som krävs för att nya definitioner ska visas att miljontals människor fastnar hemma under en pandemi och inte har något att göra utan att komma med roliga namn på saker. Här hittar du ironiska neologismer och färska idiom som dök upp eller fick en ny mening under pandemin. Låt oss se om du har hört någon av dem!

1. Maskhalat

En person som inte bär en mask ordentligt. Oftast under näsan, på hakan eller på baksidan av huvudet.

2. Rullande Öde

När du surfar på Twitter, Facebook och andra sociala nätverk känner du dig orolig för alla dåliga saker som händer i världen.

3. Covidiot

En smart kille som ignorerar alla varningar om folkhälsa eller säkerhet under covid, utan undantag, till exempel: bär en mask, Stanna hemma eller tvätta händerna ordentligt.

4. Mullet kadaver

Body mullet är en uppsättning kläder exklusivt för Zoom-konferenser. Vanligtvis är det en fashionabel och formell topp och inget annat än underkläder under midjan.

5. NOVID-19

Den konstiga spöklika känslan som uppstår när du börjar kittla i halsen och du inser att du kan ha blivit smittad efter för nära kommunikation med en främling utan mask.

6. Överdriven motstånd

5 fot? Prova 15 fot istället! Vissa människor tar sitt personliga utrymme väldigt seriöst.

7. Emotionell distansering

Medvetet undvika viktiga beslut om relationer, eller till och med diskutera dem. Röd tråd. Fyra hjärtan isolerade på en vit bakgrund

8. Covideo

En kort video tagen under karantän där något sött, roligt och/eller hemskt händer. Ibland händer ingenting, och det är bara ett tyst rop på hjälp.

9. En dag, inte varje dag, vars dag, när dag, suddig dag, Varför dag, spelar ingen roll dag

Under karantänen kan det ibland vara svårt att hålla reda på veckodagarna, och det är därför vi fick dessa styggelser.

10. Kroppsförstoring-morfin

När det verkar som om din bild i en gruppchatt är så oattraktiv att du inte kan fokusera på andra problem.

11. Kvorum.

Det minsta antalet familjemedlemmar som behövs för att bestämma vad man ska titta på TV.

12. Panda-demic

En potentiellt farlig vana att baka mycket färskt bröd hemma under karantän.

13. COVID-30

30 är antalet Pund som den genomsnittliga vuxna fått under karantän.

14. Skydd mot störning

Det finns ett visst ögonblick under karantänen när du inser att kaos härskar i ditt hus, och du vill bara ropa: ”till helvete med allt detta, låt oss gå ut. Tänk om fler dör? “

Raketnica Blog