Bildkonstnär Gör Djurmosaik Av Pengar

Det finns många sätt att skapa konstverk. Vissa människor ritar bilder från minnet, andra föredrar att observera naturen och rita den, vissa människor kommer med surrealistiska ideer och överför dem till papper eller ritar i digitalt format, och vissa föredrar att skapa egna konstverk från befintliga material. Visuell designer Charis Tsevis kom med en ganska unik ide när hans vän bad honom att skapa ett konstverk för en finansiell institution. Han bestämde sig för att skapa stora konstnärliga djurmosaiker från sedlar från olika länder. På avstånd ser det ut som en färgstark mosaik av djur, men när du tittar närmare ser du att alla djur och till och med naturen i bakgrunden är gjorda av sedlar. Charis Tsevis använde moderna sedlar från olika länder, liksom gamla sedlar som inte längre används. Resultatet är helt fantastiskt, och detaljerna kommer att förvåna dig till kärnan.

1. Vi hör ofta att vi lever i en konkret djungel, och det här är ett intressant spel baserat på den här tanken. Om vi lever i en konkret djungel, så är det djuren som omger oss.

2. Idag värderar vi pengar mer än makt, det är så vi utvärderar maktens dynamik. De rikaste djuren kommer att vara de med mest makt.

3. Vi ser också ofta företag som väljer kraftfulla djur som sina logotyper, så det är vettigt att en finansiell institution kan vara intresserad av att ha konst som visar ett kraftfullt djur, men gjord av pengar.

4. En sådan konstnärlig mosaik skulle vara lämplig i en burk. Det skulle distrahera din uppmärksamhet, påminna dig om naturen och vara relevant på grund av materialet som används för att skapa konstverket.

5. Denna serie verk ser redan ganska intressant ut, bara baserat på det faktum att det helt klart är en mosaik, men detaljerna i dessa specifika verk är helt enkelt mind-blowing.

6. Det är också ganska roligt att föreställa sig vilken av de finansiella institutioner du är bekant med kan uppvisa dessa konstverk.

7. Skulle banken föredra att visa en kaninbild eftersom den antyder hastighet och snabb tillväxt, eller skulle de undvika den här bilden eftersom kaniner ses som svagt byte?

8. Vi kunde se ett bilföretag intresserat av att förvärva ett sådant konstverk, eftersom hästkrafter fortfarande är ett ord som används när man beskriver bilar.

9. Vem tror du att bilden av en räv skulle passa? Kanske ett knepigt företag som ett försäkringsbolag?

10. Titta på detaljerna i denna elefant. Kan du dechiffrera valutorna som används för att skapa elefantens kropp? Vad sägs om den blå bakgrunden? Är det euron?

11. Eagles har blivit nästan synonymt med Amerika, så du kan föreställa dig hur många dollar som användes vid skapandet av detta konstverk, men vilka sedlar är lika gula som denna örns öga? Kolla in andra verk som detta och liknande på konstnärens Instagram-sida, som vi länkade till ovan.

Raketnica Blog