Anti-Tandem Vinutställningar Är På Mode I Italien!

Om du ska gå runt Italien inom en snar framtid kanske du vill ta en titt på några byggnader. Du kan se dessa små fönster i väggarna, som har varit vanliga i Italien i hundratals år, men deras historia är ganska dyster.

”Buchette del vino” betyder bokstavligen ”vinhål”, och dessa hål är huggen i byggnader så bra att de knappast sticker ut. Windows skapades på 17-talet i tavernor, vingårdar och hus av vinmakare, när pesten rasade i Europa. Tack vare denna lilla innovation kunde gästerna dricka vin och andra alkoholhaltiga drycker utan att komma in i anläggningen, vilket hjälpte ägarna att stanna i affärer.

Italienarna har denna fantastiska tradition som heter aperitivo, där de kopplar av och varva ner med ett glas vin på kvällen, men pandemin har grundligt förstört denna sed. Det visar sig att italienarna hade en lösning på detta problem sedan 17-talet, och efter flera uppgraderingar kan vinutställningar ha blivit det bästa som kom ut ur denna pandemi.

Många vinhål har förseglats fram till nyligen. Efter översvämningen i Florens 1966 förstördes många träföremål, och de som överlevde fick en andra chans. På grund av situationen med COVID började favoritvinutställningar öppnas främst i Florens. Människor tröttnade på att sitta hemma och göra ingenting, så när regeringen tillät dem att gradvis återuppta sina normala aktiviteter, vände vissa ägare av florentinska vingårdar tillbaka klockan och började använda sina skyltfönster för att distribuera glas vin, koppar kaffe, drycker, smörgåsar och glass – och allt detta utan bakterier!

Det finns redan mer än 170 vinanläggningar i Florens och 28 i Toscana-regionen. Ägare bör rapportera dem till buchette del Vino-organisationen, som markerar dem på en interaktiv karta.

Italienarna visade hela världen att traditionen med gemensam rekreation var ett av de element som gjorde det möjligt att överleva svåra tider både på 17-talet och nu. Så låt oss höja våra glasögon till den nuvarande alkoholismen! Din hälsa!

Raketnica Blog