9 Skådespelare Som Har Visat Verkliga Färdigheter I Filmer

När du ser en skådespelare göra något i en film läggs alltid en känsla av misstro till den. Kanske använde de en stuntman, aktiverade några specialeffekter, installerade några rekvisita eller använde bara det perfekta alternativet från dussintals misslyckanden. Men i vissa filmer visade skådespelarna imponerande färdigheter där det inte fanns någon bedrägeri. Låt oss ta en titt på några av dessa magiska filmstunder.

Tom Holland-Spider-Man

En stor del av anledningen till att Tom Holland kastades som Spider-Man, förutom att vara den perfekta Peter Parker, beror på att han är en skicklig dansare och gymnast och faktiskt lägger lite gymnastik i sitt auditionsband. Så när du ser Spider-Man vända och tumla, kommer det i de flesta fall att vara Holland själv. Han gör det mesta av Spider-Mans stuntarbete ensam!

Lance Henriksen-Främlingen

En av de mest ikoniska scenerna i ”Alien” kommer alltid att vara knivtricket som Bishop gör för att skrämma Hudson. Det visar sig att Lance faktiskt kan göra det i verkligheten, och han var tvungen att visa det flera gånger på grund av den här scenen. Men han gör det inte alltid perfekt: även på det Tag som användes i filmen hakade han Bill Paxtons lillfinger med en kniv.

Keanu Reeves-Youngblood

Faktum är att Keanu är skyldig mycket av hela sin karriär till den skicklighet han demonstrerar här. Keanu var en erfaren hockey målvakt, och han erbjöds verkligen att kvalificera sig till en stor ungdomsklubb. Men Keanus ambition var aldrig att faktiskt göra en karriär inom hockey. Istället bestämde han sig för att fortsätta agera och fick sin första stora roll i filmen ”Youngblood” som målvakt Patrick Swayze. 

Jack Nicholson-Lysande

Den mest ökända ”lysande” scenen måste vara den när Jack tar tag i en eldöxa och skär sig genom dörren. Som vanligtvis händer i sådana scener hade de först en falsk dörr, men eftersom Jack Nicholson brukade vara en frivillig brandman var han för bra på att skära igenom den med en yxa. Faktum är att de var tvungna att sätta upp en förstärkt dörr så att han fullt ut kunde visa sin förmåga att bryta igenom dörrar.

Bill Murray är en tjuv i lag

I den här filmen landar Bill Murray tre raka slag vid ett visst ögonblick. Det var faktiskt uppriktigt, och publikens reaktion var lika verklig som vad de såg Bill Murray göra från det allra första försöket. Murray själv hävdar att han inte tränade före scenen alls, och medregissören Bobby Farrelly har redan varnat publiken att han vill att Bill ska landa tre slag så att de kan stanna där ett tag.

Mandy Patinkin-Prinsessan Brud

Mandy Patinkin var en erfaren svärdsman, som gjorde det möjligt för honom att stjärna i fäktningsscenen och skapa en av de mest kända svärdstriderna i bio. Trots sin träning som svärdsman var han fortfarande tvungen att träna åtta timmar om dagen i mer än två månader så att både han och hans medspelare i filmen, Cary Elvis, kunde spela kampscenen med vänster hand och bakåt. Och de var till och med tvungna att studera varandras rörelser.

Daniel Day-Lewis-Den sista av Mohikanerna

Det är ingen nyhet för någon att Daniel Day-Lewis är en skådespelare med extrem metod, men han har aldrig gått så långt som på uppsättningen The Last of the Mohicans. Han bodde faktiskt offline i sex månader, förberedde sig, lärde sig alla slags överlevnadsförmåga. Och även under filmen vägrade han att äta någon mat som han inte fick eller inte samlade sig själv. 

Raketnica Blog