9 Saker Du Aldrig Ska Göra Direkt Efter Ett Uppbrott

Relationer kan ibland vara svåra, särskilt när det gäller att bryta upp med ditt ex. Naturligtvis kan det från utsidan tyckas att allt är bra med dig, men inuti en verklig storm av sorg, depression, ilska och ångest brygger.

Här är nio riktigt dumma saker du aldrig bör göra direkt efter ett uppbrott.

1. Samlevnad

Det kan verka enkelt, men realistiskt sett kan du inte bara skära en person ur ditt liv på ett ögonblick. Ibland finns det en lång övergångsperiod, under vilken det är viktigt att hålla avstånd från det förra. Tillbringa lite tid hemma hos din vän eller föräldrar.

2. Det finns inget sådant som”själsfränder”.

Affären var kul medan den varade, men sluta låtsas att du är den enda personen som förstår ditt ex. Ju längre du ljuger för dig själv, desto svårare blir det att gå vidare.

3. Sluta SMS med ditt ex

Hur var din dag? Jaså? Allt du behöver oroa dig för när det gäller ditt ex är om de någonsin kommer att ge dig tillbaka den tid du slösat bort på dem. Och svaret kommer alltid att vara högt ”aldrig”, så oroa dig inte ens och sluta tortera dig själv.

4. Ingen trakasserier, snälla

Det är verkligen läskigt, ingen vill bli jagad eller bakhåll, och det är verkligen inte den bästa användningen av din fritid. Facebook Instagram, Twitter, etc. omfattas också av denna regel. Det är inte roligt, det är inte söt, och det är inte lagligt. Tänk inte ens på det!

5. Tänk på ditt ex hela dagen, varje dag

Här är ett piller som är svårt att svälja: även när du är arg på ditt ex framför en vän, är din hjärna översvämmad med minnen från både goda och dåliga dagar. Med andra ord bör du radera den här personen från ditt minne, eller åtminstone vara så neutral som möjligt.

6. Ta tillbaka dina saker

Låt oss säga att du har bott med din mamma och pappa sedan du gjorde slut med den ryck. Men du inser plötsligt att det finns en sak som du verkligen behöver just nu, och det enda sättet att få tillbaka det är att boka tid. Stoppa. Be en vän att hjälpa dig eller bara lämna det här objektet att ruttna i ditt exs hus för alltid. Du behövde det ändå aldrig.

7. Fixera på ditt ex

Det kan tyckas terapeutiskt att föreställa sig en miljard små nålar som sticker in i ditt exs ansikte, eller att drömma om att de desperat försöker komma med en plan för att vinna dig, men det är verkligen dåligt för dig. Ju mindre du tänker på ditt ex, ju tidigare kan du få ditt liv tillbaka på rätt spår.

8. Ha en avslappnad natt stå

Du kommer att skada dig ännu mer om du hoppar på ett okänt expresståg för snabbt, för att inte tala om att göra det med en nära vän. Detta kommer att lägga till mycket fler problem för dig istället för att lösa något.

9. Sörja för länge

För all del, ta dig tid innan du går in i ett nytt förhållande, men var försiktig så att du inte dras in i den sorgliga gungfly av eländig ensamhet, såvida du inte är beroende av sådana saker. En ny kärlekshistoria väntar på dig, men bara om och när du är redo.

Raketnica Blog