9 läckra marockanska rätter som du definitivt behöver prova

Matlagning kan vara en spännande hobby och ett bra sätt att lära känna kökets Värld, det ger dig nya smaker och smakkombinationer som du annars aldrig skulle ha provat tidigare. Och om du har lite ledig tid och är uttråkad med vad du åt dagligen, är det här ett bra sätt att skaka upp din dagliga rutin och hitta en ny favoriträtt i processen. Vi föreslår att du spenderar en vecka i månaden när du försöker introducera ett nytt kök i ditt liv. Vi är alla ganska vana vid de viktigaste italienska rätterna, det fanns tillräckligt med pizza och pasta i vårt liv, och sushi är inte så lätt att laga, så vad sägs om att prova läckra marockanska rätter? Du kan försöka laga dem själv eller bara beställa en takeaway på en lokal Marockansk restaurang. Här är några av de mest utsökta marockanska rätterna du behöver prova.

1. Harira

Harira är en marockansk soppa gjord av linser och kikärter. Det kanske inte verkar som den mest ovanliga kombinationen, men det är kryddor och örter som gör det helt gott. Den har vitlök, harissa, lök, selleri, gurkmeja, kummin, ingefära och till och med kanel, och tillsammans skapar de den mest utsökta smakprofilen. Köttfärs läggs vanligtvis också till soppan, men om du är vegetarian kan du vägra det, och det kommer fortfarande att vara gott. Serveras med citronskivor och en sked yoghurt – det här är det bästa lunchalternativet i världen.

2. Couscous

Couscous är faktiskt Marockos nationalrätt, och om du tycker att det är tråkigt, har du uppenbarligen aldrig smakat det på Marockanska. De ångar det för att få den perfekta konsistensen och lägger vanligtvis kokta grönsaker, kikärter och kött tillagat på låg värme med olika läckra kryddor. Det serveras vanligtvis i en stor gemensam tallrik, från vilken du bara tar så mycket du vill. Det finns också en sötare version med tillsats av russin, vilket också är mycket gott.

3. Tagine

Tekniskt sett kan tagine vara vilken som helst, om den kokas i en speciell lerkruka, som kallas tagine. Det är som en traditionell marockansk Långsam spis med en kupol, vilket garanterar en gudomlig smak av allt du lagar mat i den. Du kan laga vegetabilisk tagine eller kött tagine, men det bästa är att maträtten är lagad i sin egen juice med tillsats av örter, och eftersom den kokas långsamt har den tid att marinera i alla smaker, uppriktigt sagt, alla borde prova det. De mest populära av dem är kefta tagine, som är beredd med köttbullar.

4. Bastille

Detta är en behandling för dem som gillar en kombination av söt och kryddig. Detta är en traditionell marockansk paj fylld med kyckling (traditionellt gjordes den av duvkött, men nuförtiden kokas den nästan alltid med kyckling). Den är skiktad, utsökt, söt på utsidan och perfekt salt, kryddig och saftig inuti. Detta är en underbar maträtt till skillnad från allt du någonsin har smakat tidigare.

5. Kryddiga Sardiner

Marockaner älskar fisk och skaldjur, och vattnet runt dem är fullt av sardiner, så de har behärskat konsten att laga sardiner på det mest utsökta sättet. Ibland bakar de bara sardiner med kryddor och örter – det här är definitivt ett hälsosammare alternativ. Men oftast häller de sardiner med denna utsökt kryddiga citronmarinad och steker dem. Resultatet är den mest gudomliga fiskrätten i världen.

6. Makuda

Makuda är faktiskt potatispannkakor. Detta är en boll potatismos som har stekt. Marockaner lägger ofta ett ägg till blandningen för att hålla det bättre. Den kan serveras med olika såser, läggas till en smörgås för att lägga till volym eller helt enkelt säljas som en gatamat som du kan äta på språng. Detta är det mest utsökta mellanmålet som säkert kommer att mätta dig.

7. Babbush

Om du letar efter en mer unik och bekant maträtt som verkligen kommer att överraska dina smaklökar, prova Babbush. Denna maträtt är ursprungligen från Marocko, och den är huvudsakligen gjord av sniglar. Ja, det är så konstigt som det låter, men det är utsökt. Låt oss tro att det är bra för din matsmältning. Babbush är något som snigelsoppa, vanligtvis serveras du en tallrik sniglar i buljong, och du äter den genom att plocka sniglarna ur skalet med en tandpetare och tvätta ner med en sked buljong.

8. Briouat

Briouat, som också kan skrivas som brivat, är ett marockanskt sött bakverk som ofta säljs på gatumarknader. Faktum är att det finns söta och salta briouater, men söta är vanligtvis fyllda med mandel, friterad och glaserad med honung. Den kryddiga versionen serveras vanligtvis med kött och ost, kryddat med peppar och citron.

9. Chebakia

Chebakia, som också ofta kallas shebakia, är en klassisk marockansk efterrätt. Det ser ut som en mycket söt och klibbig kaka gjord av lager av filodeg i form av en blomma. Den är friterad och hälls med sirap (en blandning av honung och rosenvatten) och sprinklas sedan med sesamfrön. Det är väldigt sött, men om du gillar godis kommer du att älska det. Chebakia går också bra med traditionellt marockanskt myntete.

Raketnica Blog