9 fantastiska platser du vill besöka på vintern

Vinter är en kall årstid, killar. Om du inte bor i Australien, vilket är den hetaste tiden på året just nu, som de är på södra halvklotet. Men det är varken här eller där. Grunden är att när snön börjar falla och den kalla vinden börjar blåsa, vill du bara stanna hemma och linda dig i filtar, eller hur? Nej! Du vill åka dit och utnyttja möjligheterna till winter wonderland, både nära och långt. Men när det finns något att välja mellan, vart ska du gå? Lyckligtvis har vi din rygg. Vi har skurat världen för de bästa platserna i världen som är perfekta för en idyllisk vintersemester. Kolla in dessa 9 fantastiska platser att tillbringa din vintersemester.

Lviv, Ukraina

Lviv i västra Ukraina har allt du behöver: kullerstensgator, mysiga kaffebutiker, ett elegant operahus, fantastiskt (och billigt!) mat, en eklektisk blandning av arkitektur påverkad av habsburgska riket, det polska riket och… Nikita Khrushchev, förstås. På vintern förvandlas stadens centrum till ett riktigt Julparadis med träkiosker som erbjuder stekt kött, kakor, varmt glögg och mjöd, en vodka-drink med honung som du vill konsumera med måtta, såvida du inte är rädd för att svimma i snön.

Banff National Park, Alberta, Kanada

Om du bara har besökt en nationalpark i Kanada under hela ditt liv, kan du lika gärna gå till Banff National Park. På vintern är de kanadensiska Rocky Mountains täckta av snö och avslöjar oförglömliga vyer. Du kan vandra, isfiske och göra alla dina favorit vintersporter. Kanske kommer du att träffa en pingvin eller tolv? Nej. Men bufflar och andra förtrollade vilda djur strövar omkring i grannskapet.

Harbin, Kina

Från Mars till December är Harbin en vanlig kinesisk stad. Men i januari och februari blir det en magisk isvärld. Besökare kan utforska islotten och till och med gå ner i isrutschbanan. Men förutom deras världsberömda isskulpturer kan du åka hundspann, åka skridskor och beundra lyktornas konst.

Dolomiterna, Italien

Vill du tillbringa din semester som vanligt, men du har inte råd med de lyxiga och glamorösa skidorterna i Alperna i Schweiz och Frankrike? Dolomiterna, som täcker de tre italienska städerna Cortina, San Cassiano och Bolzano, är ett bra alternativ. Självklart, om du har turen att vinna lotteriet, kan du titta in i bergshuset San Lorenzo. Denna före detta jaktstuga byggdes på 1500-talet och innehåller fortfarande vissa element, till exempel en stenkamin, som återspeglar detta. Du får också tillgång till tjänster av en personlig kock, en uppvärmd utomhuspool och en full 18-håls golfbana designad av Jack Nicklaus om du bestämmer dig för att återvända när vädret blir varmare.

Lake Bled, Slovenien

Omgiven av skogar och berg är sjön Bled, som ligger i nordvästra Slovenien, en fantastisk plats att besöka när som helst på året, men detta gäller särskilt på vintern när området är täckt av snö. När sjön fryser får du en fantastisk reflektion av de Julianska Alperna i fjärran. När det gäller underhållning finns det en 17-talskyrka på ön Bled, känd som den välsignade Jungfru Marias antagande, liksom det medeltida Bled Castle, som fungerar som ett museum. Du kan också gå i närheten av Vintgar Gorge, där du hittar grottor, frysta vattenfall och pooler.

Kirkjufell, Island

Om du någonsin sett bilder på Island på sociala medier är chansen att du har sett detta populära berg. Men det är oändligt mer imponerande när du upplever det i verkligheten. Detta är en annan plats som ser imponerande ut året runt, men när den besöks på vintern blir den en scen från en saga. Den närliggande byn Grundarfjordur (befolkning 872) har också en plats att bo och äta.

Lappland, Finland

Om det fanns ett område i världen som var avsett att bli ett vinterunderland, var det definitivt Lappland. När allt kommer omkring, var annars kan du besöka jultomten förutom bokstavligen varje köpcentrum i Amerika? OK, men är det möjligt att åka rensläde på ditt lokala köpcentrum? Om du sa ja, säger du inte sanningen. Naturligtvis är den främsta anledningen till att besöka den på vintern möjligheten att sova under norrskenet i en finsk uppblåsbar släde, vilket verkligen är mycket viktigt.

Matanuska Glacier, Alaska

Om du någonsin har drömt om att röra en glaciär kan du inkludera Matanuska-glaciären i din önskelista. Ligger ett par timmar från Anchorage och nås med motorväg, det finns många ställen där du kan stanna för att ta några bilder och lägga upp dem på Instagram, Tweed Show eller något annat. Om du är villig att betala kan du också komma åt områdena och komma närmare glaciären.

Yoshinetsu Kogen Nationalpark, Japan

Du rullar förmodligen ögonen och tänker för dig själv, ”Åh, en annan rekommendation för en nationalpark. Whoopi. ”Tja, herr eller fru, du har fel den här gången. Titta, Yoshinetsu Kogen National Park, där snö ligger 4 månader om året, är hem till Jigokudani Monkey Park, känd för sina varma källor. Ja, och apor. Det verkar som att en gång i tiden badade en apa i en av dessa varma källor och tyckte att den var ganska tillfredsställande. Så nu går alla apor ner till dalen och solar sig. Ganska elegant, eller hur?

Raketnica Blog