8 Vilda Djur Invaderar Våra Städer

Till skillnad från skogar och djungler är städer fyllda med betongbyggnader inte riktigt den bästa livsmiljön för vilda djur. Åtminstone tills du tar hänsyn till alla fördelar och nackdelar. Hela denna tid var det vi människor som invaderade sina hem, och nu är det dags att betala för vår djärvhet.

Här är åtta exempel på vilda djur som invaderar våra städer.

1. Leoparder i Mumbai
Enligt de senaste observationerna gömmer sig minst 47 leoparder i parker och skogar. Du kanske tror, ” Åh, det finns över 20 miljoner människor som bor i Mumbai, så vem bryr sig?”Som det visade sig gillar mördarkatter inte riktigt människor och föredrar jakthundar och ibland grisar. Men bara om du inte ska umgås ensam på natten.

2. Björnar i Aspen
Du kanske tror att björnar är dumma och klumpiga varelser, men i själva verket är de smarta nog att ta reda på hur man öppnar papperskorgen, klättrar balkonger och till och med kommer in i bilar och lägenheter. Ja, de kan bryta sig in i ditt hus och äta din kalla pizza från kylskåpet! Björnar är så orädda att de bara går ner på gatan och äter vad de vill. Vissa bryter in i bilar på jakt efter mat och förstör bilen från insidan.

3. Pythoner i avlopp i Bangkok
Bangkok är en stor metropol med miljontals människor som bor i sina fina skyskrapor som inte bryr sig om någonting. Det är förstås tills de 7-fots pytonerna börjar krypa ut ur sina toaletter. Avloppet är varmt, fuktigt och, viktigast av allt, fullt av saftiga råttor, så ormarna har gjort sitt val. Djungeln är för förlorare ändå, eller hur? 

4. Hyenor i Harare
När människor tänker på hyener, tänker de vanligtvis tillbaka på de dumma Disney-versionerna av Lion King, tills de kommer ihåg att dessa varelser dödar maskiner som kan riva en buffel i bitar på bara några timmar. Så du kan föreställa dig hur farligt det skulle vara att hålla dessa djur nära barn och äldre, särskilt med tanke på att de jagar i en förpackning. Du skulle bokstavligen inte ha någon chans mot dem. Lyckligtvis för folket i Harar lyckades de nästan tämja hyenorna genom att regelbundet mata dem ben och kött. De är bara valpar. Mycket nervösa, potentiellt blodtörstiga valpar.   

5. Babianer i Kapstaden
Apor är inte söta, och det är inte intressant att umgås med dem. De är onda och avskyvärda varelser som bara vill ha två saker – mat och se människor lida. Dessa Kapstaden babianer är mästare på att göra båda samtidigt. De kommer att ta tag i din handväska, väska, ryggsäck, klättra in i din bil, dra håret, skrika i ansiktet för att inte ha något ätbart, och vissa kommer till och med att kasta bajs på dig. Allt detta är inne i staden. Fantastisk!

6. Tvättbjörnar i Toronto
Till skillnad från apor är dessa skurkar utan tvekan söta, men de utgör fortfarande ett hot. De är intelligenta, nästan osynliga på natten och föder upp som kaniner. Om det inte vore för våra soptunnor och enstaka mat kvar i bakgårdar, tvättbjörnar skulle förmodligen fortsätta att tugga insekter och rötter någonstans i skogen. Men du vet vad de säger: när du försöker pizza kommer du inte att gå tillbaka till tråkiga gamla larver längre. Ugh!

7. Måsar i Spanien
Höga, irriterande, evigt hungriga himmelrotter-naturligtvis talar vi om måsar. De samlas alltid runt mat, och att få (eller snarare stjäla) skrot från människor i staden är tio gånger lättare än att faktiskt jaga små fiskar i havet. Naturligtvis föredrar dessa fjädrade tjuvar att hålla sig till betongjungeln. Och vänta bara tills du ser flockar av fåglar som rinner genom sopbergen fulla av läckra ruttna frukter, veckogamla rester och allt som följer med dem. Det finns en positiv sida till detta: vissa arter, som Storken, har återhämtat sig från randen av utrotning tack vare våra skräphögar.

8. Cockatoo i Sydney
Fortsätt vår trend mot” herrelösa ” djur, låt oss prata om papegojor, särskilt om australiska kakaduor. Du har sett dem göra roliga ljud på YouTube, imitera människors röster och slå huvudet på ett kannibal lik, så det är ingen överraskning att dessa banditer från voljärerna är otroligt intelligenta varelser. Så mycket att det inte är svårt för dem att öppna skräpburkar och fönster. Vissa forskare hävdar att deras IQ är lika med ett 4-årigt barn, och vi vet alla hur kaotiska barn kan vara. Du förstår, fåglar letar inte bara efter mat, de riva medvetet och riva allt som deras näbb kan nå, eftersom de är hål i djurvärlden. Men de är för söta för att vi ska vara arg på deras upptåg. 

Raketnica Blog