8 produkter för kvinnor uppfunna av män

Många uppfinningar är utformade för att göra vårt dagliga liv enklare. Många av dessa nya uppfinningar patenterades av män, vilket statistiskt sett innebär att vissa produkter för kvinnor också uppfanns av dem. Det spelar ingen roll om deras slutliga mål var att bli rik, berömd eller att hjälpa kvinnor, dessa geniala uppfinningar är extremt användbara, och många av dem har knappast ändrat sin design på årtionden.

1. Hårbalsam

I början av 20 — talet presenterade den franska parfymören Edouard Pinot sin nya uppfinning-ett medel för mjukning av mustascher och skägg på Världsutställningen i Paris. Den innehöll speciella oljor och konditionerade håret bättre. Vid någon tidpunkt blev hårbalsam en häftklammer i varje kvinnas dagliga liv, och nu används den av män, kvinnor, kanske hundar – bara alla som har hår.

2. Väskor

Detta kvinnors tillbehör uppfanns också av en man. Samuel Parkinson och hans fru åkte på en resa, och han märkte att en vanlig textilväska, som Damer vanligtvis tar med sig för personliga tillhörigheter, kanske inte tål en lång resa. Han bestämde sig för att prova något annat och beställde flera små paket i olika storlekar i sin cave Tanner hj. Vi kan bara föreställa oss hur glad Parkinsons fru var när hon fick dessa unika designerväskor.

3. Hårspännen

Dessa små metall saker är alltid förlorade och aldrig komma runt när du behöver dem. Dessutom, enligt Hollywood, hårspännen är de bästa lås plockar att pengar kan köpa. Så vem uppfann dem och varför kallas de hårklipp? Kom ihåg de goda gamla dagarna på 50-talet, när varannan kvinna hade en kort frisyr? Inte jag heller, men Louis Marcus var delvis ansvarig för detta, eftersom han uppfann dessa hårnålar för just denna frisyr.

4. Curling iron för curling hår

På tal om frisyrer blev en annan stor trend 1872 kallad ”Marseilles curl” endast möjlig tack vare Marcel Gato, som populariserade locktången. Konstigt nog var han inte ens den som kom på det. Denna förtjänst tillhör Hiram Maxim, som patenterade sin konstiga uppfinning 1866. Marcel skapade dock sin egen version av enheten 1890, eftersom den gamla ofta brände genom håret när den användes av en lekman.

5. Falska naglar

Detta är ett mycket konstigt fall. Du kanske tror att någon skönhet-galen modefreak eller något uppfann falska naglar, men i själva verket skapades de av en tandläkare. Fred Slack var slarvig när han gjorde hushållsarbete och bröt en av naglarna. Det tog inte Slack lång tid att komma på ett sätt att fixa det genom att göra en falsk. Sedan dess har män och kvinnor runt om i världen använt konstgjorda naglar i olika situationer.

6. Pads

De första sanitetsdynorna användes för att stoppa blödningen av soldater på slagfältet under kriget. Geniet som räddade tusentals liv med denna underbara produkt var ingen ringare än Benjamin Franklin. Franklin sanitetsdynor inspirerade också skapandet av pappersservetter, vilket hjälpte de två Johnson-bröderna att hitta sitt lilla kända Johnson & Johnson-företag 1888.

7. Hårfärg

År 1907 uppfann och patenterade kemisten Eugene Schuller det första resistenta och säkra hårfärgen. Innan det använde kvinnor henna eller aggressiva kemikalier för att ändra hårets färg. Den unga Schuller såg hur upprörd hans fru var för att hon inte kunde hitta rätt nyans, så han kom fram till en lösning. Så här föddes Aureolfärg, men du kanske känner till det med sitt moderna namn — L ’ Oreal.

8. Mascara

Mascara uppfanns på 19-talet av den engelska kosmetikhandlaren Eugene Rimmel, men det blev inte populärt förrän Terry Williams slutförde kompositionen och introducerade den till biografens värld i början av 20-talet. Först var hans mascara gjord av kol och petroleumgel, men det var väldigt instabilt. Med tiden tillsatte Williams lite vax och placerade det i kottar med tofsar.

Raketnica Blog