7 turistattraktioner som är en riktig tortyr för djur

Om du någonsin har köpt skalsmycken, ridit en elefant eller hållit en apa på axeln, har du uppmuntrat djurplågeri utan att ens veta det. För fattiga djur som hålls i fångenskap är varje dag fylld av tortyr. I strävan efter underhållning kanske turister inte ens märker att de blir beskyddare av en hänsynslös multimillionindustri.

Här är sju turistattraktioner som är en riktig tortyr för djur.

1. Hästvagnar
Du kanske tror att åkattraktioner som dras av rosor är bra för att ha det bra med din kompis. Och ja, de är trevliga för passagerare, men försök att titta på det ur hästens synvinkel. Bullret, bilens hum, människors skrik; i snön, regnet eller den brännande värmen; dessa stackars varelser tvingas arbeta med sina hovar för dig. Ibland faller de bara och dör av överarbete.

2. Snäcka
I motsats till vad tidningarna säger samlas snäckskal som säljs på kiosker i orter vanligtvis inte på stränder. Enligt National Geographic är förberedelserna för en försäljning en brutal process. Skalen odlas med blötdjur fortfarande inuti dem. Fortfarande levande skaldjur lämnas för att torka i solen. Sedan placeras de i fat med syra så att massan löses upp. Nästa gång du bestämmer dig för att köpa en souvenir av skal, tänk två gånger.

3. Elefant ridning
Jag borde inte berätta hur tuff träningsregimen är för att rida elefanter. När de är små förvandlas fötterna till en blodig röra och binds ihop med en kort kedja. Ja, folk vet alltid det mest hemska sättet att bryta andan hos ett djur. De svältes, slogs med en pinne, poked, sparkade och för vad, så att vissa vita människor kunde lägga upp ett foto på sin Instagram? Av skam.

4. Tränade ormar
Det är en riktig upplevelse att se ormar ”dansa” till flöjten av en ormcharmare. Men om du visste kostnaden för denna barbariska underhållning, skulle du aldrig titta på denna attraktion annorlunda. Så låt mig hjälpa dig! I reptiler avlägsnas alltid skarpa fångar och giftiga kanaler är igensatta. Efter denna operation blir även de mest grymma kobraerna fogliga och ofarliga, men kan också orsaka många infektioner och så småningom få dem att dö i fruktansvärd ångest.

5. Tjurfäktning
I en lika kamp har tjurfäktaren absolut ingen chans att vinna. Därför, för att garantera sin seger, gillar tjurfäktare att försvaga tjuren före föreställningen. De smeder tjurarnas ögon med någon form av smuts för att blinda dem, kasta tunga föremål på ryggen och till och med injicera dem med droger. Sedan, naturligtvis, under ”föreställningen”, sticker tjurfäktarna tjurarna med svärd. Åh, vad kul!

6. Dansande apor
Dessa gatuartister finns över hela världen, från Thailand till Ukraina. Apor är ganska smarta, men de behöver fortfarande utbildas. Och nu vet ni alla hur människor ”tränar” djur. För att inte tala om det faktum att dessa apor hamnar i en kall bur efter en hel arbetsdag.

7. Dolphin show
En sådan välbekant bild: en leende turist som simmar i klart vatten med söta, kluckande delfiner. Många hotell i Asien erbjuder denna typ av underhållning genom att lägga delfiner i pooler så att gästerna kan simma med dem. Tyvärr tänker få turister på livet för dessa fattiga däggdjur, som uppfostrades i fångenskap och placerades i en liten pool fylld med klor. Det är deras eget lilla fängelse där de får mat för sina upptåg.

Raketnica Blog