6 Gånger När De Ryska Väpnade Styrkorna Besegrades Helt

Med tanke på de senaste händelserna är det ganska svårt att se på Ryssland på annat sätt än som en stor mobbning och en terroriststat. Deras soldater håller knappt sina positioner medan Putin gömmer sig i någon djup underjordisk bunker och bestämmer sig för att begå självmord nu eller vänta på att bounty hunters knackar på hans dörr.

Under århundradena har ryssarna deltagit i otaliga strider, men det är viktigt att veta att inte alla slutade bra. Låt oss komma ihåg några av Rysslands största militära misslyckanden!

1. Strid på Kalka-floden-Kievan Rus mot mongolerna (1223)

Låt mig börja med att säga att Kievan Rus var föregångaren till det moderna Ryssland och många andra europeiska nationer. Rus var en slags konfederation av prinsar centrerad kring en stad uppkallad efter prins Kiya — därav namnet Kiev (och inte Kiev). Det var faktiskt Europeiska unionen, men med hästar, spjut och pilar. Under XIII-talet fångade mongolerna mindre riken till vänster, höger och mitt. En dag skickade mongolerna sin budbärare till Kiev och gjorde det klart för prinsarna att de skulle knäböja inför Horden. Prinsarna skrattade åt det förmodade hotet och dödade den stackars Sändebudet. Hur vågar dessa mongoler hota de ädla prinsarna? Kort sagt samlade adeln en enorm arm och slog den levande skiten ur de överraskande svaga mongoliska trupperna. Men det proto-ryska folket blev girigt och följde de retirerande invaderarna, men blev bakhåll och dödade av Horde. Även de som övergav sig dödades och begravdes precis under lägret. Helt grymt!

2. Moskva under belägring-Moskva mot mongolerna (1382)

120 år efter slaget vid Kalka — floden steg Moskva från träsken och började till och med se ut som en lovande liten stad, men det var fortfarande under mongolernas styre och styrdes av en marionett adelsman-prins Dmitry Donskoy. En dag var Dmitry väldigt trött på att bli befalld, och han bestämde sig för att döda flera mongoler. Sådana handlingar ilskade bara de asiatiska härskarna, och de skickade sin version av Terminatorn, prins Tokhtamysh, för att lära Dritri en lektion. Han höll Moskva under belägring i tre hemska dagar och viftade sedan med den vita flaggan. De svaga sinnade muskoviterna glädde sig och öppnade portarna, men dödades av Tokhtamyshs svärdsmän. Åh, förresten, Donskoy var inte ens i Moskva vid den tiden, men när han återvände var allt han såg förkolnade lik och hans älskade stad torkade av jordens yta.

3. Krimkriget — Ryssland mot det ottomanska riket, Frankrike och Storbritannien (1853-1856)

Många av er kommer att tycka att det här fallet är mycket intressant. År 1853 var Ryssland så orolig för ortodoxa kristna på Krim, som var en del av det ottomanska riket, att de bestämde sig för att helt enkelt ingripa och befria fattiga medborgare från onda sultaner. Turkarna tyckte inte att en sådan åtgärd var trevlig och förklarade krig mot Ryssland. Frankrike och Storbritannien deltog också för att de förstod vad insatserna var i detta krig. Om det inte stoppas kommer Ryssland att sprida sin ”fred” över hela världen! Om vi utelämnar detaljerna i striderna, låt oss bara säga att ryska trupper förlorade mer än en miljon soldater och alla deras fartyg stationerade i Svarta havet. De återvände verkligen till Krim 2014, och snart kommer de att kastas ut som de elaka hundarna som de är.

4. Första världskriget — Ryssland mot Tyskland (1915)

Efter att ha misslyckats med att förstöra England och Frankrike i väst beslutade de avskyvärda tyskarna åtminstone att röra med Ryssland i öst. De fortsatte att hålla sina positioner i Galicien tills en försändelse av artilleribitar och soldater levererades från västfronten. Attacken var snabb och dödlig, vilket ledde till fullständig förstörelse av ryska trupper. 140 000 människor blev fångar, medan någonstans mindre än en miljon antingen dödades eller skadades. De återstående ryssarna flydde österut och lämnade hela Polen och Litauen till tyskarna.

5. Slaget vid Groznyj-Ryssland vs. Tjetjenien (1994-1995)

Grozny förvandlades till ett blodbad. Först skröt den ryska generalen Grachev att han hade fångat staden med bara en frigöring av fallskärmsjägare. Men som han så småningom insåg skulle inte ens 38 000 soldater och hundratals tankar räcka för att bryta andan hos de modiga tjetjenerna. Generalen tänkte inte igenom stridsplanen till slutet, vilket ledde till två års svårigheter för ryssarna och slutade tyvärr med den fullständiga förstörelsen av Grozny. Ryska flygplan bombade staden för att skrämma motståndskämparna, men bomberna skadade vägarna så mycket att inte en enda tank kunde köra igenom dem. Inga tankar – inget artilleristöd. Kort sagt, generalen skruvade upp, det är vad jag vill säga. De ryska orkerna kände inte staden såväl som tjetjenerna och föll ofta i bakhåll och dog. På bara några timmar förstörde det tjetjenska motståndet mer än 400 tankar och pansarfordon, för att inte tala om tusentals soldater.

6. Ryssland invaderar Ukraina (2022)

Ryska ryssar invaderade Ukraina 28 år efter att ha förödmjukats av tjetjener för att ”denazify landet och förhindra folkmordet på det ryska språket.”Åtminstone är detta den officiella versionen av Putin, där ingen verkligen tror, förutom hjärntvättade ryssar. Medan kriget fortfarande pågår är det uppenbart att Putins ligister har bitit av mycket mer än de kan tugga. Enligt de planer som beslagtagits från den fångade soldaten skulle det vara en 3-dagars blitzkrieg. In och ut före middagen. Ryssarna trodde uppriktigt att om de började bomba civila skulle hela landet vända sig inför den nya linjalen. Tja, coola kakor! Under de 25 dagarna sedan invasionen började har mer än 14 000 ryska soldater dödats, tusentals militära fordon och flygplan har bränts till marken, och ännu värre, tack vare alla dessa sanktioner, kollapsar den ryska ekonomin snabbare än en skjutstjärna. Även om de av någon vild chans lyckas ”vinna” kriget, kommer de fortfarande att vara förlorarna. Alltid har varit, kommer alltid att vara.

ära till Ukraina!

Raketnica Blog