25 Hundraser Som Kan Leda Till En Kraftig Ökning Av Din Husägare Försäkring

Akita

Japans nationella hund rankas först på den förbjudna listan när det gäller husägare försäkring. De är kända för att vara extremt dominerande och har använts för att jaga en mängd olika djur genom historien — även björnar. Akitas är mycket lojala, men de måste ständigt bevakas och utbildas, inklusive regelbunden träning för att undvika olyckor. 

Mastiff

Även om de mestadels är milda jättar, kan din genomsnittliga engelska mastiff väga upp till 230 pund, vilket innebär att om du tappar kontrollen över den kan den lätt övermanna dig. Även om dessa stora hundar inte utgör mycket av en risk för andra hundar, gör deras stora storlek det svårt att kontrollera dem om något händer.

Chow-chow

Dessa killar kan se ut som fluffiga fyllda leksaker, men det är känt att de oavsiktligt skadar barn och kräver en känsla av makt från ägarna, vilket kan vara svårt för små barn att förmedla. De kan också vara mycket knutna till sina föräldrar och skydda sin familj och utgöra en fara för att närma sig främlingar.

American Pit Bull Terrier

Även om gropstjurar vanligtvis missförstås är det vanligtvis på grund av ägaren. Med korrekt hantering är pitties helt lugna och välskötta. Men om en gropstjur inte är utbildad och ordentligt utbildad kan den utgöra ett hot som ofta är okontrollerbart, särskilt på grund av rasens naturliga styrka. 

Bullmastiff

Dessa hundar är stora, men de tror att de är små terrier, vilket kan leda till vissa potentiella problem, som att slå sina egna barn eller vara aggressiva mot andra hundar. Om de räddas eller antas som vuxna hundar är träning mycket svårt — ju förr desto bättre. 

Presa Canario

Dessa vackra valpar måste socialiseras och göras fogliga i ett tidigt skede, särskilt med tanke på att Presa Canario först utvecklades för att skydda boskap från attacker av vilda hundar som hotade deras besättning. När han inte får de nödvändiga övningarna kan dödliga konsekvenser uppstå.

Cane Corso

Cane Corso, aka den italienska mastiffen, behöver massor av socialisering och intensiv träning. Inte bara för att undvika aggressivt beteende, men också för att undvika rädsla. Dessa hundar, oavsett hur skrämmande de kan se ut, kan vara väldigt nervösa, och om de fångas av vakt kommer de lätt att dra dig bort med dem — och allt som kommer i deras väg! 

Great Dane

Liksom Cane Corso är stora danskar lätta att skrämma. Oavsett hur vackra de är, kräver de allvarlig träning när det gäller att tämja, och kräver vanligtvis övervakning av hundar och barn, vilket leder till försumligt beteende hos ägaren. Som alltid utgör ovaccinerade hundar en större risk.

Doberman Pinscher

På en gång föddes Dobermans i Tyskland som vakthundar. Medan uppfödarna arbetade för att säkerställa att dessa hundar var lugna och stabila, fanns det fall då Doberman-hundar attackerade barn, och även om skulden för hundens dåliga beteende ligger hos ägarna, tror försäkringsbolagen inte det. 

American Staffordshire Terrier

Staffies tenderar att vara lekfulla och skonsamma, men om du försummar dem, säger ACC eller American Kennel Club att deras handlingar kan bli destruktiva. Om din hund springer iväg eller om du har små barn utan uppsikt kan detta skapa ett problem.

Herman Shepard

En annan frekvent polishund, dessa valpar skyddar sina familjer, vilket kan leda till problem. Tillbaka 2018 flydde ett par tyska herdar från sitt hem och attackerade en förbipasserande fotgängare.  

Rottweiler

Oavsett hur charmiga rotties är, kan de nå stora storlekar och faktiskt uppföddes enbart för att stärka. Även om dessa hundar ägnas åt sina familjer kan detta få obehagliga konsekvenser och leda till att de misshandlas av människor eller andra hundägare som närmar sig. Vanligtvis används som polislägen, ibland kan dessa hundar (om de inte är ordentligt utbildade) misstolka speltiden som ett attackläge.

Siberian Husky

Huskies är fantastiska, men de är också kända för att ha en extremt hög energinivå, vilket tar timmar och timmar att tröttna ut. De uppföddes mer för att dra slädar än för att skydda hus, och på grund av sin explosiva natur tycker många inte om när de är nära små barn, och detta kan påverka försäkringen — de konkurrerar även med barn för uppmärksamhet.

Pekingese

Du kanske vill klappa den här hunden, med tanke på dess lilla natur, men på grund av deras oberoende natur är de svåra att kontrollera. De gör ofta uppror kring barn och behöver en stark känsla av auktoritet för att tämja sin grälande natur. 

Wolf Hybrid

Vargar är naturliga jägare, och även om du tar bort en varg från naturen kan du inte ta naturen bort från en varg. En varghybrid erhålls genom att korsa en hund och en varg, och skapandet av denna blandning kan därefter vara farligt och leda till oförutsägbara handlingar i framtiden. 

Alaskan Malamute

Liksom huskies är malamutes husdjur som är populära på grund av sin kärlek till människor. Men de har en så kallad ”stark önskan om byte”, vilket innebär att om deras behov inte uppfylls kan de bli aggressiva – särskilt om de inte är vana vid det från en tidig ålder.

Chihuahua

Trots att stora hundar vanligtvis finns på den förbjudna listan är chihuahuas faktiskt inte de bästa familjehundarna på grund av deras envisa beteende och starka vilja. De är svåra att träna om de inte har en mycket stark känsla av ledarskap. Faktum är att de kan vara ganska aggressiva med barn på grund av svartsjuka.

Affenpinscher

Den här lilla pälsbollen ser inte bra ut, men den är ganska stygg. Trots det faktum att affenpinchers kan vara roliga, försvarar de sig när de känner sig obekväma, så om ett litet barn behandlar dem oförskämt eller smälter dem, kan de bita tillbaka. Starkt ledarskap är helt enkelt nödvändigt, eftersom de lätt inte följer svaga ledare. 

Argentinska Dogo

Denna hund används vanligtvis för brottsbekämpning och eskortera dem som inte har en plats, men dess aggressiva sida när den är felaktigt upptagen har lett till att den förbjuds i mer än sex länder. På grund av den argentinska Grand Danois oförutsägbara natur anser försäkringsbolag att det är en stor risk. 

Jack Russell Terrier

Jack Russell är en liten äventyrare, men hans energi kan vara svår att hantera. Om du inte hör dem kan Jack Russell blåsa ditt hus i småbitar. De gillar inte heller grovt spel, så om ett barn Petar dem kan de bita tillbaka för att få det utrymme de behöver. Dessa hundar behöver mycket tid och uppmärksamhet.

Shih Tzu

Människor rekommenderar inte familjer att få en shih tzu, eftersom denna ras har en känslig skyddsmekanism, vilket gör det lätt att skrämma eller överexcitera dem, vilket kan leda till obehöriga bett. De behöver också någon att vara runt för det mesta, annars kan de utveckla svår separationsångest, vilket förvärrar detta beteende. 

Weimaraner

Denna ras var en gång en jakthund och de har mycket energi, vilket innebär att det tar lite tid att tröttna ut dem. När de inte är trötta kan de slå ner barn, bli uttråkade och känna sig mycket behövande när det gäller träning och fysisk ansträngning. De kan till och med riva huset om du inte har något emot deras behov.

Japanska Tosa

Den japanska tosa är en sällsynt hund, och om du inte har hört talas om dem är det förmodligen därför. Historiskt föddes tosa som en stridshund, men överraskande är de mer orädda och aggressiva mot människor än hundar.

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback är en majestätisk hund. Han brukade jaga lejon i Sydafrika och har tyvärr ett dåligt rykte för att attackera barn när de släpps ut i naturen. Om det till och med finns den minsta chansen att din ridgeback kan bryta av koppeln eller hoppa över staketet (vilket är ganska troligt med tanke på deras storlek och styrka) kan kaos uppstå.

Dalmatisk

Du kommer förmodligen inte att se för många av dessa fläckiga Disney-hundar runt staden, och det beror på att deras beteende kan vara svårt att kontrollera. Denna hund har en frenetisk, hög energinivå, som den behöver för frekvent frisättning. Om du inte uppmärksammar detta, förvänta dig beteendeproblem. 

Nästa sida

Raketnica Blog