14 av de konstigaste transparenta djuren

Hemligheten med överlevnad för många djur ligger i deras styrka och storlek, medan andra förlitar sig på förmågan att förbli obemärkt. Vår Ljusblå prick är hem för ett stort antal djurarter, varav några är jävla konstiga och förtjänar närmare uppmärksamhet. Ta till exempel genomskinliga djur. Hur är det inte allt från en annan planet? Deras futuristiska utseende liknar delvis kamouflagetekniken från filmen ”Predator” och får dem att se ut som glas.

1. Sköldpadda skalbagge

Flera arter av dessa skalbaggar finns över hela världen, men de har alla en sak gemensamt — ett genomskinligt skal med mörka fläckar.

2. Genomskinlig Havsgurka

Denna bisarra organism kryper längs havsbotten och suger in varje bit ätbart material som den kan hitta med sina korta tentakler. Det är som en ocean Roomba!

3. Glas Bläckfisk

Det finns mer än 50 olika typer av dessa knappt märkbara killar. Cranchiidae, även känd som glasbläckfiskar, tillbringar större delen av sina liv i de övre havslagren och försöker dölja sig själva.

4. Transparent amphipod Phronima

Kroppsstorleken på denna lilla räka är bara 2 cm, men det hindrar inte att den är en grym rovdjur. Tack vare sin perfekta kropp ser räkorna ut som en ninja i vattnet — en osynlig mördare som dödar sitt offer med skarpa klor.

5. Cyanogaster

Denna lilla fisk upptäcktes för bara några år sedan i Amazonfloden. Som du kan se har han inget att dölja.

6. Sea angel

Dessa varelser är rovdjur, vars favorit mellanmål är havsdjävlar. Förstått? Angelfish, Sea devils … det är väldigt poetiskt! Roligt faktum: deras utseende inspirerade utformningen av två typer av Pokemon — Fiona och Manafi.

7. Barton Springs Salamander

Om du någonsin är i Barton Springs, nära Austin, Texas, Gå och se dessa drogberoende salamandrar. Du hittar inte dessa ödlor någon annanstans i världen, eftersom de kräver extremt specifika vattenförhållanden.

8. Glas Bläckfisk

Dessa spökliknande bläckfiskar kan hittas simma i tropiska och subtropiska vatten runt om i världen. Vi vet inte mycket om dessa bläckfiskar och deras beteende, men vi kan lätt se deras insidor bara genom att titta på dem.

9. Glas Havskatt

Möt en av de mest transparenta ryggradsdjur på planeten. Glas havskatt finns utanför Thailands, Malaysia och Indonesiens kuster.

10. Genomskinlig Hoppande Spindel

Spindlar är läskiga, det finns inget behov av att göra dem ännu skrämmande, varje person har någonsin sagt. Men moder natur skulle vilja vara oense med detta. Så fick vi osynliga hoppande spindlar! Åtminstone är de väldigt små, så de utgör inte ett hot.

11. Glas Räkor

Denna lilla rascal är också känd som ghost shrimp. Det är nästan en vanlig sötvatten kräftdjur, men det ser fantastiskt ut.

12. Glas groda

Om du vill se glasgrodan måste du gå till regnskogarna i Central-och Sydamerika. Men observera att när glasgrodor sitter stilla är de praktiskt taget osynliga, så din passiva uppfattning är en nyckelfaktor.

13. Greta Otho

Även känd som glasfjärilen, kan denna skönhet hittas i skogarna i Colombia, Bolivia, Peru och Ecuador. Dessa genomskinliga vingar ser ut som små fönster. Så coolt.

14. Antarktis is fisk

Denna otäcka marina invånare lever i isiga vatten, och av någon anledning är hans blod och hud nästan helt transparenta, eller snarare färglösa. Isfisken är det enda ryggradsdjuret som inte har röda blodkroppar eller hemoglobin.

Raketnica Blog