10 Viktiga Saker Som Borde Finnas I Ditt Nödöverlevnadssats

En av de mest underskattade färdigheterna i den moderna världen av högteknologi är förmågan att uthärda de hårda förhållandena i naturen. Det första du behöver är ett universellt överlevnadskit fyllt med användbara verktyg.

Överlevnadssatser är i allmänhet mycket bärbara, effektivt förpackade kit som enkelt kan rädda ditt liv. Naturligtvis kräver olika situationer och biomer olika tillvägagångssätt för vad du behöver packa, men i allmänhet är följande tio saker mycket användbara i nästan alla situationer.

1. Överlevnadskniv

Det är alltid bra att ha en skarp skäregg i ditt kit. Kniven kan användas som ett defensivt vapen, liksom som huvudverktyg för hantverk. Du bör också bekanta dig med skärpningstekniken, eftersom det är värre att ha ett trubbigt blad än att inte ha en.

2. Tändare och tinder

Om du har ett vapen och du kan producera eld ökar dina chanser att överleva avsevärt. Närvaron av eld betyder värme, mat och gott skydd mot vilda djur. Du kan hitta torkade löv och använda dem som tinder, men varför lämna det åt slumpen när du kan köpa det på Amazon? Medan du gör detta, köp dig själv vattentäta tändstickor och en fokuseringslins.

3. Medicin

Du bör bara ta med dig de mest nödvändiga sakerna: ett suturkit, en tourniquet, ett hemostatiskt medel, bandage, antiseptika, smärtstillande medel och bredspektrum antibiotika. Denna första hjälpen kit kommer att vara liten och lätt nog att passa i väskan.

4. Multiverktyg

Ibland räcker det inte med en kniv. Och när det händer kan en Multiverktyg med en miljon olika användningsområden göra en svår situation till en spännande upplevelse. Förresten, många moderna överlevnadsknivar har ytterligare verktyg, så Läs användarhandboken noggrant.

5. Kök tillbehör

Två ord: fällbara Behållare. Lätt att packa, lätt att rengöra-jävla geni! Naturligtvis kan du också behöva några redskap, men gafflar och skedar är mycket mindre viktiga än skålar. Och glöm inte att ta med dig en metallkruka!

6. Rep

Ett litet nylonrep och ett starkt paracord hjälper dig att förbereda dig för olika situationer, som att säkra ett tält, sy och binda saker.

7. Fiske tillbehör

Fiskelinjer kan användas inte bara för fiske utan också för att sy och fixa små föremål. Helst behöver du en krok för detta, eller ännu bättre, flera beten. Kom bara ihåg att fiske (och jakt) är färdigheter som behöver utvecklas. Det betyder att om du aldrig har lärt dig att fiska, kommer det inte att hjälpa dig mycket att ha alla dessa verktyg.

8. Ficklampa

Närvaron av en ljuskälla är mycket viktig. Du kan använda en batteridriven ficklampa eller kemiska pinnar för mer tillförlitlig lågintensiv belysning.

9. Kraftelement

På tal om batterier: om du planerar att packa något elektroniskt bör du ha något som kan driva batterierna. En handdriven dynamo är en syssla och du blir trött efter de första fem minuterna, men den är väldigt pålitlig. Å andra sidan behöver solpaneler bara solljus för att använda och ladda din utrustning, men deras effektivitet beror helt på det aktuella vädret. Packa bara båda om du kan.

10. Mat och vatten

Och slutligen, efter att du har inkluderat alla produkter som nämns ovan, fyll det återstående lediga utrymmet med vatten och kalorimat. Vem vet, kanske använder du den här biten av nötkött eller nötter som bete för att fånga en ekorre eller något liknande. Du vet aldrig säkert, men åtminstone har du något att äta ett tag.

Raketnica Blog