10 Livsmedel Som Hjälper Till Att Minska Uppblåsthet

Flatulens är en känsla av uppblåsthet eller utvidgning efter att ha ätit. Detta kan orsakas av gasbildning eller andra matsmältningsproblem. Och människor förvirrar ofta uppblåsthet med vattenretention, vilket leder till en ökning av mängden vätska i kroppen.

Även om uppblåsthet kan indikera en allvarlig sjukdom orsakas det vanligtvis av vissa livsmedel. Därför, om du gör allt för att undvika fet mat rik på enkla kolhydrater eller söta snacks, kommer du att gå ner i vikt och, ännu viktigare, det kommer att gynna din hälsa. Men om du vill unna dig en fet pizza, behöver du veta hur man kan minska uppblåsthet.

Här är tio läckra livsmedel som hjälper dig att minska uppblåsthet:

1. Mynta

Mint har länge använts som ett snabbt botemedel mot uppblåsthet. Hemligheten ligger i mentol, ett ämne som hjälper matsmältningssystemet att fungera bättre. Menthol undertrycker också aptiten väl, så en kopp mintte hjälper dig att bli av med två hälsoproblem i ett fall: minska flatulens och undertrycka begär för något sött.

2. Ananas

Denna konstiga frukt är en utmärkt källa till bromelain, vilket hjälper kroppen att bryta ner proteiner som annars skulle orsaka magproblem. Drick ananasjuice eller lägg den till din favoritcocktail eller smoothie, och uppblåsthet kommer att försvinna, eftersom skuggor försvinner efter mörkret!

3. Vattenmelon

Vattenmelon är 93% vatten och är känt som ett naturligt diuretikum och en bra kaliumkälla, vilket är avgörande för att kontrollera nivån av gaser i tarmen. Det smakar bra och är väldigt uppfriskande, särskilt under de varma sommarmånaderna.

4. Linfrö

Linfrön är en produkt rik på fördelaktiga lipider som hjälper kroppen att reglera inflammation på grund av deras höga Omega-3-innehåll. Blötlägg en handfull linfrön i vanligt vatten i några timmar för att få dem att svälla och lägg dem till yoghurt, smoothies eller sallader.

5. Blåbär

Ett annat mellanmål som hjälper till med vätskeretention, liksom uppblåsthet, är blåbär. Allt detta beror på det höga innehållet av flavonoider. Dessutom har dessa bär antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att bekämpa fria radikaler. Allt detta gör blåbär till en idealisk produkt som kan eliminera uppblåsthet.

6. Cherry

Även om det kan verka konstigt är cherry också en av dina bästa allierade. Denna frukt hjälper till med uppblåsthet på grund av dess kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom är körsbär rika på antioxidanter, vilket gör dem utan tvekan till en av de mest användbara och saftiga livsmedel som vi kan lägga till i listan.

7. Curryrätter

Även om det inte är det vanligaste kryddan, är sanningen att curry innehåller gurkmeja, vilket hjälper till att reglera vätskeretention och inflammation. Gurkmeja är en supermat som hjälper till att förhindra många sjukdomar, inklusive cancer. Byt salt med curry, och din kost blir mycket hälsosammare.

8. Grönt te

Om du väljer en drink med diuretiska egenskaper, bör det vara grönt te. Tack vare alla dessa antioxidanter är det mycket hälsosammare att dricka en kopp grönt te för att minska uppblåsthet än vanligt svart te eller kaffe.

9. Bananer

Om uppblåsthet orsakas av vätskeretention kan kalium som finns i bananer vara mycket användbart. Du vet att salt hjälper till att behålla vätska, så undvik det om möjligt. Men om du fortfarande åt något mycket salt på natten, kasta bara en banan i ugnen och sova lugnt.

10. Laktosfri mjölk

Mjölk är en annan produkt som kan orsaka uppblåsthet, främst på grund av mjölksyraenzymet laktos. För att undvika detta, byt till laktosfria mejeriprodukter (till exempel yoghurt) och drick mjölk i små mängder.

Raketnica Blog