10 exceptionellt vackra platser du inte vill besöka

När all denna karantän äntligen är över kommer människor definitivt att vilja resa och se världen igen. Men det finns både bra ställen att besöka och områden som turister bör hålla sig borta från. Vid korsningen av dessa två Venn-diagram finns magiska platser som är lika vackra som de är farliga. Från dödliga jordbävningsbenägna områden till städer med ett överflöd av brott. Här är en lista över tio platser på jorden som du inte vill besöka.

1. Sanaa, Jemen
Den antika staden Sanaa har en unik atmosfär tack vare sin magnifika arkitektur, men du vill verkligen inte stanna här. Det är en av de mest politiskt instabila platserna i världen med oändliga protester, tungt beväpnad polis som patrullerar gatorna och slumpmässiga skott eller till och med explosioner som ekar genom gatorna.

2. Grand Canyon, USA
Människor tror ofta att en sådan berömd turistplats är helt säker, och i allmänhet har de rätt. Men det har varit otaliga olyckor nära floden på grund av dålig utrustning och det faktum att turister inte var helt beredda att möta detta naturens mirakel. Det är också den näst mest populära platsen i USA där människor kopplar av själva.

3. Danakil Öken, Etiopien
Danakilöknen i Etiopien kan vara en av de hårdaste platserna på planeten, men det är verkligen en syn värt att se. Ingen resebyrå i världen kommer någonsin att tillåta dig att besöka denna öken utan att underteckna ett uttalande om sanity, främst på grund av den pågående väpnade konflikten med Eritrea, där du kan skjutas, knivhuggas och till och med kidnappas.

4. Neapel, Italien
Föreställ dig en stor stad med över en miljon människor som bor bredvid en tidsbomb fylld med varm lava. Neapel är omgivet av vulkaner, och om berget en dag exploderar, och det bara kommer att vara en tidsfråga, kan mer än en miljon människor vara i fara.

5. Bagdad, Irak
Även efter alla dessa år är Irak fortfarande en av de farligaste hotspotsna på planeten. Självmordsbombningar, slumpmässiga sammandrabbningar, landminor och kidnappningar från väst är vad du kan förvänta dig om du bestämmer dig för att åka till Bagdad.

6. Huntington Gorge, USA
Huntington Gorge bildades av glaciärer för mer än tio århundraden sedan och är utan tvekan en syn för ömma ögon. Men det är också ganska dödligt. Många klättrare har begravts under laviner och kraftiga snöfall, och även om du tänker på en enkel gammal vandring, borde du fortfarande inte komma hit.

7. Södra Tunisien
Om du åker till södra Tunisien blir du troligtvis bara ett annat namn i dödsruna i den lokala tidningen. Hotet om terrorism finns ständigt, så resenärer bör vara vaksamma och följa de lokala myndigheternas instruktioner.

8. Guatemala, Centralamerika
Om du inte gillar orkaner är det här den sista platsen på jorden du borde gå. Det är dock ganska spännande, så kanske försök att planera framåt och inte vara spontan.

9. Istanbul, Turkiet
Istanbul är ett bra ställe att besöka, men även i detta hörn av paradiset är du inte helt säker. Staden ligger på norra anatoliska felet, vilket bara betyder en sak – jordbävningar. Stora!

10. Java och Sumatra, Indonesien
Om du inte är ett fan av extrema väderförhållanden och potentiella naturkatastrofer som översvämningar, torka, jordbävningar, jordskred, vulkanutbrott och tsunamier, välj en annan destination. Enorma vågor förstör öarna Java och Sumatra med några års mellanrum, och allt jag vill veta är hur och varför människor bor där.

Raketnica Blog